Giresunun alt yapı sorununu AB çözecek

Giresunun alt yapı sorununu AB çözecek


GİRESUN (A.A) - Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Avrupa Birliği (AB) ile ortak sürdürecekleri çalışmalarla Giresunun alt yapısının Avrupa kentleriyle aynı seviyeye getirileceğini söyledi.
     Aksu, Belediye Meclis Salonunda düzenlendiği basın toplantısında, AB ile Giresun Belediyesi arasında geçtiğimiz hafta imzalanan "AB Entegre Su Projelerinin Hazırlanması için Teknik Yardım" projesini değerlendirdi.
     Proje kapsamında Giresunun alt yapı sorunlarının giderilmesine yönelik ortak çalışmaların sürdürüleceğini dile getiren Aksu, "Proje maliyeti 25 ila 80 milyon Avro arasında olacak. Giresunun alt yapı sorunlarını tamamen çözecek bir işbirliğine imza attık. Giresunumuza hayırlı uğurlu olsun" dedi.
     Aksu, şöyle devam etti:
     "İlk göreve geldiğimizde Giresunda alt yapıda ciddi sorunları olduğunu gördük. Aradan geçen 4 yılda da alt yapıyla ilgili çok ciddi çalışmalar yürüttük. Kaldırımlar olur, asfaltlar, binalar yapılır ama şehrin ana teması aslında alt yapıların bütünlüğüdür. Biz de buradan yola çıkarak girişimlerimiz sonucu AB ile Giresun için hayati önem taşıyan anlaşmaya imza attık. Giresunun alt yapısını, Avrupadaki kentlerdeki seviyeye getireceğiz. Her zaman söylüyoruz, Avrupa alt yapıyı bitirmiş, o sorunu yok ortada diye hep söyleriz. İşte Giresunu bir Avrupa kenti yapma noktasındayız. Giresun insanı artık alt yapı sorunları yaşayamayacak. İnşallah bunu da gerçekleştireceğiz."
     Başkan Aksu, projenin 1,5 yıl sonra uygulamaya konulacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Atakan Çıtlak
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Giresunun alt yapı sorununu AB çözecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER