Giresun Kalesinde çekirdek yasağı

Giresun Kalesinde çekirdek yasağı


GİRESUN (A.A) - Giresun Kalesinde çekirdek kabuklarını ve çöpleri yere atan kişilere 28 lira idari para cezası uygulanacağı bildirildi.
     Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kent merkezindeki turizm alanı olan kalede sürdürülen restorasyon çalışmaları kapsamında surların temizlenmesi ve onarımı, yol genişletilmesi, yürüyüş yollarının birleştirilmesi, ağaçların budama ve çürümüş ağaçların kesimi ile çevrenin çöp ve yabani otlardan temizlenmesi çalışmalarının devam ettiği belirtildi.
     Açıklamada, duyarsız kişilerin kuruyemiş kabukları ile diğer çöpleri yerlere atması sonucunda çevre kirliliği ve temizlik açısından zorluk oluşturduğuna değinilerek, şunlar kaydedildi:
     Giresun Kalesi içinde çekirdek kabuklarını ve diğer çöpleri yere atanlar hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanununun Çevreye Kirletme başlıklı 41. maddesi gereği, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce 28 lira idari para cezası uygulanacaktır. Bu konuda vatandaşlarımızı daha duyarlı olmaya ve çevreyi kirletmemeye davet ediyoruz.
    
     Muhabir: Gülizar Şenel
     Yayıncı: Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber Giresun Kalesinde çekirdek yasağı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER