Girişimci kadınlar iş yerine kavuştu

Girişimci kadınlar iş yerine kavuştu


YOZGAT (A.A) - Akdağmadeni ilçesinde iki kadın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) desteğiyle iş yerlerini açtı.
     SYDVye ev yemeklerinin satılacağı bir lokanta açmak için müracaatta bulunan Kiraz İşnel ve Arife Kurumlinin başvurusu yapılan inceleme sonucu kabul edildi.
     Aile bütçesine katkıda bulunmak için proje hazırladıklarını vurgulayan Kiraz İşnel, İş yerimizin gerekli tamir ve tadilatını yaptık. Kaymakamlığın desteğiyle de ev yemekleri yapıp, satmaya başladık dedi.
     Haftalık değişen yemek menüsü ile her gün farklı yemekler yaptıklarını anlatan İşnel, ev yemeklerini tatmak isteyen herkesi lokantalarına beklediklerini kaydetti.
    
     Mesleği olanları destekliyoruz
    
     Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Fatih Güler ise elinde bir mesleği olan, ancak hiçbir sosyal güvencesi olmayan vatandaşlara SYDV tarafından geri ödemeli iş yeri edindirme kredisi verildiğini hatırlattı.
     2012 yılı içerisinde yufkacı, dış cephe yalıtımı ve ısı cam imalatı gibi projelerin kabul edildiğini kaydeden Güler, ev hanımlarının istihdam piyasasına kazandırılması için çalışma yaptıklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Yunus Taştan / Ömer Sarı
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Girişimci kadınlar iş yerine kavuştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER