Girişimcilik kursu tamamlandı

Girişimcilik kursu tamamlandı


OSMANİYE (A.A) - Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), işbirliğinde düzenlenen Uygulamalı girişimcilik kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerler sertifikalarını aldı.
     Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen sertifika töreninde, günümüzde girişimciliğin geliştirilmesi konusunun tüm ülkelerin ekonomik politikalarının vazgeçilmez bir parçası olduğunu söyledi.
     Topluma girişimcilik ruhunun aşılanmasının gelecekte girişimci sayısının artırılması için yürütülen çabaların başında geldiğini ifade eden Cerrah, şunları kaydetti:
     Girişimci, yeni fikirlerin yaratılması, yayılması ve uygulamasını hızlandırır, ayrıca yeni endüstrilerin doğmasına yol açar, teknolojileri kullanan sektörlerde verimliliği artırır ve hızla büyüyen sektörler yarattığı için ekonomik büyümeyi hızlandırır. Bizler de Osmaniyenin ekonomik olarak gelişmesi için girişimciliği destekliyoruz. Kendi işini kurmak isteyen vatandaşlarımıza destek olmak amacıyla hem eğitimler veriyoruz, hem de sonrasında hibe programlarından yararlanmalarını sağlıyoruz dedi.
     KOSGEB Osmaniye Hizmet Merkezi Müdürü Danyal Peker ise 2010 yılı haziran ayından bu yana Türkiye genelinde 110 bin kişiye, Osmaniye genelinde ise bin 200 kişiye girişimcilik eğitimi verildiğini belirtti.
     Bin 200 kişiden 133 kişiye iş yeri kurulmasının sağlandığını ve bu işletmelere yaklaşık 1 milyon lira destek verildiğini anlatan Peker, Yeni iş kuracak arkadaşlarımıza, kurdukları işletmelerde farklılık yaratacak, inovasyon yaratacak, sürekli büyüyebilecek işletmeler kurmaları konusunda aldıkları eğitimdeki doneleri özellikle iyi kullanmalarını tavsiye ediyorum. Kurulacak olan işletmelere şimdiden başarılar diliyorum diye konuştu.
     Programın sonunda, Uygulamalı girişimcilik eğitimine katılan 56 kursiyere sertifikaları verildi.
    
     Muhabir: Tuğba Temir / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Girişimcilik kursu tamamlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER