Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Şahan:

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Şahan: Uzun süren, gece başlayıp sabaha kadar devam eden öksürükler, astımın habercisidir


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Özel Fuar Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Sami Şahan, uzun süren ve gece başlayıp sabaha kadar devam eden öksürüklerin, astımın habercisi olabileceğini bildirdi.
     Dr. Şahan, yaptığı yazılı açıklamada, öksürüğün bir hastalık olmasının yanı sıra birçok hastalıkta görülen bir belirti olduğunu belirtti.
     Öksürüğün, vücudun solunum yollarındaki yabancı cisimleri temizlemeye yarayan bir savunma mekanizması olduğuna işaret eden Dr. Şahan, sağlıklı kişilerde etkili ve yararlı bir işlevi bulunan öksürüğün, birçok solunum yolu ve sistemik hastalığının da en sık görülen bulgularından biri olduğuna dikkati çekti.
     Dr. Şahan, uzun süren öksürüklerin ciddi bir hastalığın habercisi olabileceği ve öksürük şuruplarının rastgele kullanılmaması gerektiği uyarısında bulunarak, şunları kaydetti:
     Sadece akciğer hastalıklarında değil, farklı organların hastalıklarında da öksürükle karşılaşılabilir. Öksürük, akut ve kronik olmak üzere ikiye ayrılır. Genellikle solunum yollarının iltihaplandığı hastalıklarda görülen balgamlı öksürüğe, bazı durumlarda kanda da rastlanabilir. Uzun süren, gece başlayıp sabaha kadar devam eden öksürükler, astımın habercisidir. Kalp rahatsızlığı olan kişilerde gece öksürükle uyanma, kalp yetmezliğinin başlıca nedenlerindendir. Bu durumlarda erken evredeki kanser, tüberküloz, verem başlangıcı olup olmadığı araştırılmalıdır. Bunun için öksürük faydalı bir şeydir. Yani birçok şeyin habercisidir. 15 günü geçen öksürüklerde mutlaka bir uzman doktora başvurulması gerekir.
    
     Muhabir: Ali Kemal Akan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Şahan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER