Gölbaşı, doğal güzellikleriyle büyülüyor

Gölbaşı, doğal güzellikleriyle büyülüyor -Adıyamanda ismini ilçedeki 3 büyük gölden alan Gölbaşı ilçesi, doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor -Kaymakam Budan: Göl içinde yaptığımız fıskiyeli sistem, Türkiyede ilk


ADIYAMAN (A.A) - Hakan Furkan - Adıyamanda ismini ilçede bulunan 3 büyük gölden alan Gölbaşı ilçesi, doğal güzellikleriyle büyülüyor.
     İnekli ve Azaplı göllerini kapsayan, 16 bin 870 dönümlük alanı bulunan 2008de Bakanlar Kurulunca Gölbaşı Gölleri Tabiat Parkı olarak ilan edilen parkta, kuş gözlem kulesi, tanıtım ve gözlem evi, idare binası ve seyir terası bulunuyor.
     Yürüyüş yolları, oturma yerleri, çocuk oyun alanları ve satış büfesinin de yer aldığı tabiat parkındaki göllerde, çok sayıda yerli ve göçmen kuş, su kuşu ve balık türü yaşıyor.
    
     -Müzikle dans eden fıskiye
    
     Gölbaşı Kaymakamı Ali Edip Budan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tabiat parkının içinde yer alan göle, fıskiye sistemi kurduklarını söyledi.
     İlçedeki tabiat parkının yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olduğunu belirten Budan, özellikle Nemruta gelen yabancı turistlerin burayı görmeden ilçeden ayrılmadığını ifade etti.
     Tabiat parkının çevresinin 8 kilometre olduğunu aktaran Kaymakam Budan, Gölbaşı, 3 gölden oluşuyor. Burası ana gölümüz. İlçemize adını veren gölümüz. Bunun çevresi yaklaşık 8 kilometredir dedi.
     Türkiyede ilk defa bir gölde fıskiye sistemini kurulduğunu anlatan Budan, şunları kaydetti:
     Gölümüzde Türkiyedeki göllerde tek olan ışık ve müzikle senkronize dans eden fıskiye sistemi var. Bunu güzel havalarda, bahar ve yaz aylarında geceleri vatandaşlarımızın hizmetine sunmaktayız. Çok güzel bir görsel şölen oluyor burada. Göl içinde yaptığımız bu fıskiyeli sistem Türkiyede göllerde ilk.
     Tabiat parkı içerisinde bulunan gölün 900 metrelik yürüyüş yolunu 3 kilometreye uzattıklarını vurgulayan Budan, kısa zamanda bu mesafeyi 8 kilometreye ulaştıracaklarını dile getirdi.
     Parkın içerisinde bulunan kuş gözlem kulelerine de değinen Budan, gözlemcilerin alanda yer alan teleskoplar vasıtasıyla gözlem yapabildiğini kaydetti.
    
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gölbaşı, doğal güzellikleriyle büyülüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER