Göleye fakülte açılacak

Göleye fakülte açılacak -Ardahan Üniversitesine bağlı faaliyet gösterecek olan Nihat Delibalta Orman Fakültesinin temeli Göle ilçesinde atıldı


ARDAHAN (A.A) - Ardahan Üniversitesine bağlı faaliyet gösterecek olan Nihat Delibalta Orman Fakültesinin temeli Göle ilçesinde atıldı.
     Göle Meslek Yüksek Okulu bahçesinde düzenlenen temel atma törenine, Vali Seyfettin Azizoğlu, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Göle Kaymakamı Fatih Özdemir ve Göle Belediye Başkanı Sabri Muratoğlu ile vatandaşlar katıldı.
     Vali Azizoğlu, törende yaptığı konuşmada, fakültenin temelinin atılmasının, ülkenin ve Ardahanın hızlı geliştiğinin göstergesi olduğunu vurguladı.
     Bu büyümeden Ardahanın da nasibini aldığını kaydeden Azizoğlu, "Ardahan Türkiyenin her yerine ve dünyaya, duble yollarla, tren hatlarıyla bağlanıyor. Bakü-Ceyhan-Tiflis boru hattının ve Nabucco hattının geçtiği güzergahtır. Bu nedenle önemli bir coğrafyadır. Böyle önemli bir yerde hizmet etmek bir ibadettir. Bu hizmetleri yapan, yaptıran ve gayret eden herkesi Gölelilerin huzurunda kutluyorum" dedi.
     Azizoğlu, temeli atılan fakültenin herkese hayırlı olmasını dileyerek, yapımını üstlenen hayırsever Nihat Delibaltayaya teşekkür etti.
     Bir yıl içinde yapımı tamamlanması hedeflenen fakültenin, 600 öğrenciye hizmet vereceği kaydedildi.
    
     Muhabir: Günay Nuh
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Göleye fakülte açılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER