Gölpazarında Aile İçi İletişim ve Anne

Gölpazarında Aile İçi İletişim ve Anne Baba Eğitimi konferansı


BİLECİK (A.A) - Gölpazarı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından Aile İçi İletişim ve Anne Baba Eğitimi konulu konferans düzenlendi.
     Tarihçi yazar Mustafa Turan, Belediye Düğün Salonunda düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, çocuklara yaklaşımın vurmak veya dövmekle olmadığını, her zaman sevgi ve ilgiyle olması gerektiğini söyledi.
     Aile içi iletişimin sağlıklı olmasını gerektiğini ifade eden Turan, şöyle konuştu:
     Bir anne babanın çocuğuna yapacağı en büyük iyilik, anne babanın bir birini sevmesi çocuklarına yapacağı en büyük iyiliktir. Eğri cetvelden doğru çizgi çıkmaz. Eğer aileler eğri cetvelse, o aileden başarılı çocuğun çıkması mümkün olmaz. Çocuklarımızın başarılı olmasını istiyorsak, elimizi taşın altına koyup çocuğumuzla birlikte hareket etmeliyiz ve bir ayağımız da okulda olmalıdır. Çocuk pinpon topuna benzer. Raketleri tutan aile ve okul, ne derece uyum sağlayabilirlerse çocuklar da ona göre şekillenir. Çocuğumuzun sadece dersleri ile değil, psikolojik durumunu da takip etmeliyiz. Onun beslenmesinden odasının havalandırılmasına kadar, evdeki televizyondan misafir kabul etmeye kadar, tüm faaliyetlerimizi çocuğumuza endekslememiz gerekir.
     Konuşmanın ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Yazıcı, Turana plaket verdi. Etkinliğe, Gölpazarı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Keskin, Yenipazar İlçe Müftüsü Mustafa Sayan ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü şube müdürleri ile vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Zafer Özuğur / Muhsin Arslan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Gölpazarında Aile İçi İletişim ve Anne Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER