Gönüllü eğitmenlerden ücretsiz kurs

Gönüllü eğitmenlerden ücretsiz kurs -Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri Eğitim İçin El Ele adlı proje kapsamında üniversite hazırlık kursuna gidemeyen öğrencileri çalıştırıyor


DENİZLİ (A.A) - Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri Eğitim için El Ele adlı proje kapsamında üniversite hazırlık kursuna gidemeyen öğrencilere eğitim veriyor.
     Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kent Konseyi Gençlik Meclisinin 4 yıl önce üniversite hazırlık kursuna gidemeyen öğrencilere yardımcı olmak için Eğitim İçin El Ele projesi başlattığını hatırlattı.
     Zolan, Denizli Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Pamukkale Üniversitesinin destek verdiği proje çerçevesinde Pamukkale Üniversitesinin eğitim fakültelerinde öğrenim gören 120 öğrencinin gönüllü eğitmen olarak üniversite giriş sınavına hazırlanan 726 öğrenciye hazırlık dersi vermeye başladığını belirtti.
     Eğitim için El Ele adlı projenin sosyal sorumluluk açısından büyük önem taşıdığına işaret eden Zolan, Bu topraklar için, bu güzel ülkemiz için, bu millet için herkesin bir şeyler yapması gerekiyor. Denizli Belediyesi olarak eğitim için ne gerekiyorsa her türlü desteği veriyor ve eğitimin önünü açma noktasında gayret sarf ediyoruz dedi.
     Eğitimin bir ülkenin geleceğini şekillendirdiğini söyleyen Osman Zolan, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Eğitimli ve yetişmiş olan gençler gelecekte bu bayrağı daha da yukarı çıkaracak. Kent Konseyi Gençlik Meclisi, ülkemizin geleceği konusunda beyin fırtınası yaparak katkı veriyor. Biz de eğitim için el ele sınava hazırlanacak gençlere destek olmak, sıkıntıların aşılmasına yardımcı olmak için gayret sarf ediyoruz.
     Denizli Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Ruçhan Ertuğrul da, 4 yılda projeye katılan 1700 öğrenciden 612sinin üniversitelerin çeşitli bölümlerine yerleşmeye hak kazandığını belirterek daha fazla öğrencinin üniversiteyi kazanması için katkı koymayı, eğitimde fırsat eşitliği açısından destek vermeyi amaçladıklarını ifade etti.
     Üniversiteye hazırlık kursuna 3 yıl önce kursiyer olarak katılan ve şu an ise Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü 3. sınıf öğrencisi olan Zekeriya Karaca, proje kapsamında bu yıl kendisinin de gönüllü olarak ders vermeye başladığını kaydetti.
    
     Muhabir: Fatma Karakış / Mustafa Dermencioğlu / Efsun Yılmaz
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Gönüllü eğitmenlerden ücretsiz kurs Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER