Görelede İmam Hatip Ortaokulu kayıtları

Görelede İmam Hatip Ortaokulu kayıtları


GİRESUN (A.A) - Görele Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Küçükali, ilçede başlayan ortaokul kayıtlarının Eylül ayının sonuna kadar devam edeceğini söyledi.
     Küçükali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, imamlık, hatiplik ve Kuran kursu öğreticiliği gibi dini hizmetlerin yerine getirilmesi için gerekli bilgi ve becerilerin çocuklarına kazandırılmasını isteyen ailelerin, çocuklarını İmam Hatip Ortaokullarına kayıt ettirebileceklerini belirtti.
     Yeni eğitim öğretim yılında uygulanacak 4+4+4 sistemiyle bu yıl ilçede ilk defa İmam Hatip Ortaokulunun da eğitime açılacağını vurgulayan Küçükali, Kayıtlarımız bu ayın sonuna kadar devam edecek. İmam Hatip Ortaokulumuza şimdiye kadar 30 öğrencimiz kayıt yaptırmıştır. Her sınıf 30 öğrenciden oluşturulacağı için halkımızın talepleri doğrultusunda okulumuzdaki bir sınıfı da ortaokul öğrencilerimize ayırdık dedi.
     Küçükali, Görele İmam Hatip Lisesine 120 öğrencinin kayıt yaptırdığını bunun 30unun ortaokul bölümünün oluşturduğunu anlatarak, şöyle konuştu:
     Yeni dönemde İmam Hatip Lisemizde 480 civarında öğrencimiz eğitim öğretim görecektir. Okulumuzda herhangi bir eksiğimiz ve açığımız bulunmamakta. İmamlık, hatiplik ve Kuran kursu öğreticiliği gibi dini hizmetlerin yerine getirilmesi için gerekli bilgi ve becerilerin çocuklarına kazandırılmasını isteyen aileler, çocuklarını İmam Hatip Ortaokullarına kayıt ettirebilirler.
    
     Muhabir: Kamil Yılmaz / Gülizar Şenel
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Görelede İmam Hatip Ortaokulu kayıtları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER