Görele İlçe Milli Eğitim Müdürü Küçükali:

Görele İlçe Milli Eğitim Müdürü Küçükali: -Zihinsel ve fiziksel olarak çocuklarını eğitime hazır hissetmeyen aileler en yakın sağlık kuruluşlarından yetersizlik raporu alarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze başvuru yaptığı takdirde çocuk


GİRESUN (A.A) - Görele İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Küçükali, zihinsel ve fiziksel olarak çocuklarının eğitime hazır hissetmeyen ailelerin sağlık kuruluşlarından yetersizlik raporu alarak kendilerine başvurdukları taktirde çocuklarının kayıtlarını bir yıl erteleyebileceklerini söyledi.
     Küçükali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Göreledeki eğitim başarısını 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında en üst seviyelere yükseltmeyi hedeflediklerini anlattı.
     Görele merkez ve köylerindeki okulların 2012-2013 Eğitim- Öğretim yılına hazır olduğunu belirten Küçükali, Yeni eğitim-öğretim dönemine tam kadro hazırız. Merkez ve köy okullarımızda herhangi bir sıkıntımız yok, öğretmen kadromuzda tamdır. Bu eğitim öğretim devresinde amacımız çıtamızı en üst seviyelere taşımak, okul öncesi eğitimi de yüzde yüzlere ulaştırmaktır. ÖSS ve YGSye hazırlanan öğrencilerimizi motive ederek, ilçemizin puanını artırıp, ilimizi en iyi şekilde temsil edeceğimize de inanıyoruz dedi.
     Nüfus kayıt sistemine göre okullarda kayıtların devam ettiğini bilgisini veren Küçükali, şöyle devam etti:
     66 ayını doldurmuş öğrencilerimizin yerleşim yerlerindeki okullara otomatik olarak kayıtları yapılmıştır. 60 ayı dolduran ve eğitime hazır olduğu düşünülen çocuklarda velileri aracılığıyla eğitime hazır olduğunu bildiren dilekçeyle çocuklarını erken yaşta birinci sınıfa kaydını yaptırabilirler. Zihinsel ve fiziksel olarak çocuklarını eğitime hazır hissetmeyen aileler de en yakın sağlık kuruluşlarından yetersizlik raporu alarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze başvuru yaptığı takdirde çocuklarının kayıtlarını bir sene erteleyebilirler.
     Küçükali, kayıtların eylül ayının sonuna kadar devam edeceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Kamil Yılmaz / Veysel Kara
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Görele İlçe Milli Eğitim Müdürü Küçükali: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER