Görme engelli ailenin bebeğine, devlet eli

Görme engelli ailenin bebeğine, devlet eli -Kamu Hastaneleri Birliği Eskişehir Genel Sekreterliği ve Eskişehir Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki MUYAP, yaklaşık iki yıl önce evlenen görme engelli Uygur çiftinin görme sorunu olan beb


ESKİŞEHİR (A.A) - Yıldız Gündoğmuş - Kamu Hastaneleri Birliği Eskişehir Genel Sekreterliği ve Eskişehir Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki Muhtaç Ailelere Yardım Programı (MUYAP), yaklaşık iki yıl önce evlenen görme engelli Uygur çiftinin görme sorunu olan 1 yaşındaki bebeğine sahip çıktı.
     Anadolu Ajansının (AA) Bebeğimiz bizim gibi engelli olmasın başlıklı haberinin gazetelerde yer almasının ardından Kamu Hastaneler Birliği Eskişehir Genel Sekreteri Hüseyin Seyhan Fidan, İl Sağlık İl Müdürlüğü bünyesindeki MUYAP İl Koordinatörlüğünü harekete geçirdi.
     Uygur çiftini ziyaret eden MUYAP İl Koordinatörü Abdil Ateş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, devletin Azra bebeğe elini uzatacağını bildirdi.
     Devletin Azra için yapılabilecek ne varsa yapacağını ifade eden Ateş, Önümüzdeki günlerde Azra bebek için kamu hastanelerimizin doktorlarından randevu alıp, bebeğimizi tekrar kontrol ettireceğiz. Doktorlar uygun bulduğu zamanda da ameliyatını ücretsiz olarak yaptıracağız. Ailemizin içi rahat olsun, bebeğimizin sağlığına kavuşmasının takipçisi olacağız dedi.
     Ateş, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinin Türkiyedeki hastaneler içinde önemli bir konumda olduğunu hatırlatarak, göz konusunda da konusunda uzman doktorların görev yaptığını kaydetti.
    
     -Ameliyat için düğünde takılan altınlarımı bozdurdum-
    
     Azranın annesi Seda Uygur da doktorların kendilerinin ısrarlarına rağmen kızının durumuyla ilgili bir şey söylemediklerini iddia etti.
     Kızlarının tamamen görme engelli olmasından korktuklarını anlatan Uygur, şöyle konuştu:
     Bunun üzerine hemen bebeğimizi Ankarada özel bir göz hastanesine götürdük ve doktorların iki gün içinde ameliyat edilmesi gerek yoksa gözünde titreme başlar demesi üzerine hemen ameliyat ettirmek zorunda kaldık. Ameliyat parası 9 bin lira tuttuğu için düğünde takılan altınlarımı bozdurduk, eş dosttan borç aldık. Geriye kalan kısmını da hastaneye senet yaptık, taksitle ödüyoruz.
     Azra bebeğin gözündeki rahatsızlığı ilk olarak Yunus Emre Devlet Hastanesindeki rutin muayene sırasında öğrendiklerini hatırlatan Uygur, kendilerinin ESOGÜ Tıp Fakültesine sevk ettiklerini bildirdi.
     Daha sonra Ateş, anne Uygurdan, ailenin maddi durumunu ve Azra bebeğin göz sağlığı hakkında bilgi aldı.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Görme engelli ailenin bebeğine, devlet eli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER