Göynükteki yangın

Göynükteki yangın -Belediye Başkanı Kemal Kazan: 20 haneden oluşan köyde ilk belirlemelere göre, 15 ev, 20 ahır, 20 samanlık, 14 buğday ambarı ile kullanılmayan köy okulun yandı (Fotoğraflı - Görüntülü)


BOLU (A.A) - Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan, ilçeye bağlı 20 haneden oluşan Aşağıkınık köyünde çıkan yangında, ilk belirlemelere göre, 15 ev, 20 ahır, 20 samanlık, 14 buğday ambarı ile kullanılmayan köy okulunun yandığını söyledi.
     Aşağıkınık köyü Çatacak Mahallesindeki çöplükte henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın, İsmail Ünalın evine sıçradı. Rüzgarın da etkisiyle kısa bir süre içerisinde büyüyerek, köydeki bir çok eve yayılan alevlere ilk olarak köylüler müdahale etti.
     Daha sonra Bursadan Orman Genel Müdürlüğüne ait yangın söndürme helikopteri, Bolu Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler ile çevre ilçelerden gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti.
     Bazı vatandaşlar yanan evlerinden kurtardıkları eşyaları köyün dışına traktör yardımıyla taşırken, yangın ormanlık alana sıçramadan kontrol altına alındı.
     Bolu Valisi İbrahim Özçimen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangının çok büyük olduğunu ifade ederek, Çıkan yangının ormana sıçramaması için geniş çaplı bir çalışma başlatıldı. Orman Bölge Müdürlüğünün göndermiş olduğu yangın söndürme helikopteri köye gelerek yangına müdahale etti. Yangın söndürme ekiplerinin yanı sıra köylüler de kendi imkanlarıyla çıkan yangını söndürme çalıştı. Yapılan çalışmaların ardından yangın kontrol altına alınarak, soğutma çalışmalarına başlandı dedi.
     Özçimen, yangının köyde büyük hasara neden olduğunu belirterek, Yangında mağdur olan vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için çalışma başlatıldı diye konuştu.
     Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan ise 20 haneden oluşan köyde ilk belirlemelere göre, 15 ev, 20 ahır, 20 samanlık, 14 buğday ambarı ile kullanılmayan köy okulunun yandığını dile getirerek, yangında mağdur olan vatandaşlar için Türk Kızılayından yardım talebinde bulunulduğunu bildirdi.
    
     Muhabir: İlhami Çetin / Emin Gürbüz
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Göynükteki yangın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER