GSO Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu:

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu: -"Bugün tarihi bir gün yaşadık, IMF ile yarım asırlık borç defteri kapandı"


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, bugün Türkiyenin, IMF ile borç defterini kapatmasıyla tarihi bir gün yaşandığını bildirdi.
     Konukoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiyenin 52 yılda 19 anlaşma yaptığı IMFye bugün son taksiti ödeyerek borçlu ülkeler listesinden çıktığını belirterek, böyle bir döneme girildiğini görmekten çok mutlu olduklarını ifade etti.
     Türkiyenin uluslararası düzeyde büyük bir başarı örneğine imza attığını vurgulayan Konukoğlu, bugüne kadar fonla anlaşma imzalayan ülkeler arasında Türkiyenin hem borcunu ödeyip hem de ekonomisini düzelten ender ülkelerden birisi olduğuna dikkati çekti. Konukoğlu, şunları kaydetti:
     "Bugün tarihi bir gün yaşadık, IMF ile yarım asırlık borç defteri kapandı. Gelişmiş ülkelerin bile ekonomik sıkıntılarla boğuştuğu bir dönemde Türkiye büyümesini sürdürdü. Ekonomik ve siyasi istikrarı, bütçe disiplinini yakaladı ve ekonomisi güvenilir bir liman oldu. Bir zamanlar borç almak için kapısını çaldığımız IMF ile artık yeni bir dönem başlıyor. Türkiye bu yeni dönemde, IMFye 5 milyar dolarla 39 ülke içerisinde en büyük katkıyı sağlayan 23üncü ülke olacak. Bu gelişme bir anlamda milat sayılır."
     Konukoğlu, bu yeni sürecin ekonomiye olumlu yansımaları olacağını belirtti.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber GSO Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER