GTOda Yeni mevzuat ışığında iş sağlığı

GTOda Yeni mevzuat ışığında iş sağlığı ve güvenliği temel bilgileri konulu seminer düzenlendi -GTO Başkan Yardımcısı Aygın: -Güvenli iş yerleri oluşturularak iş kazalarının önlenmesi mümkün olabilir


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Ticaret Odası (GTO) tarafından Yeni mevzuat ışığında iş sağlığı ve güvenliği temel bilgileri konulu seminer düzenlendi.
     GTOdan yapılan açıklamaya göre, GTO Toplantı Salonunda gerçekleştirilen seminere, Endüstri Yüksek Mühendisi, İş Güvenliği Uzmanı Arzu Yılmazkaya katıldı.
     GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tayfun Aygın, seminerdeki konuşmasında, konuşmasında güvenli iş yerleri oluşturularak iş kazalarının önlenmesinin mümkün olabileceğini belirtti.
     Günümüzde yaşanan teknolojik gelişmelerle birlikte çalışma şartları ve şekillerinin sürekli bir değişiklik gösterdiğini ifade eden Aygın, ürünün kalitesi kadar hangi koşullarda, nasıl üretildiği, üretimi yapanların muhtemel risk durumları gibi hususların da çalışma hayatının öncelikli konuları arasında yer almaya başladığını dile getirdi.
     Günümüzde bilimsel ve teknolojik gelişmelerin yarattığı olanaklar kullanılarak iş yerlerindeki tehlike ve risklerin giderilmesinin mümkün olabileceğini dikkat çeken Aygın, şunları kaydetti:
     Güvenli iş yerleri oluşturularak iş kazalarının önlenmesi mümkün olabilir. İş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliği alanında çalışanlarla iş verenler arasında duyarlılığın ve bilincin oluşması, geliştirilmesi mutlaka sağlanmalıdır. Bu bilinç, karşılıklı güven, iş yerine bağlılık, motivasyon ve verimlilik alanlarında çok önemli bir ivme sağlayacak ve çalışma hayatındaki barışın ekonomi ve sosyal hayata katkıları açıkça görülecektir. Bugünkü toplantımızın amacı, 30 Haziran 2012 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ve iş sağlığı ve güvenliği alanındaki yenilikleri ele almak ve sizleri aydınlatmaktır.
     Konuşmaların ardından Yılmazkaya, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunun getirileri, Yeni kanunda işveren Çalışan görev, yetki ve yükümlülükleri, Teftiş ve İdari Yaptırımlar gibi konularda katılımcılara bilgiler verdi.
    
     Muhabir: Kemal Karagöz
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber GTOda Yeni mevzuat ışığında iş sağlığı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER