GTO, triko sektörünün gelişimine yönelik

GTO, triko sektörünün gelişimine yönelik yeni bir projeyi hayata geçiriyor


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte faaliyet gösterilen sektörlerin gelişimine yönelik bugüne kadar birçok projeye imza atan Gaziantep Ticaret Odası (GTO), triko Sektörünün gelişimine yönelik Gaziantep Triko Sektörünün Dış Pazarlara Açılımı adı altında yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor.
     GTO Genel Sekreteri Halil Göçerin, yaptığı yazılı açıklamaya göre, GTO olarak üye firmaların talepleri doğrultusunda sektörlerin gelişimine yönelik yeni projeler üretmeyi sürdürdüklerini belirtti.
     Göçer, son olarak Ekonomi Bakanlığının Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi adı altında yayımladığı 2010/8 sayılı tebliğ kapsamında triko sektörünün gelişimine yönelik Gaziantep Trikotajcılar ve Çorapçılar Odası işbirliğinde hazırladıkları Gaziantep Triko Sektörünün Dış Pazarlara Açılım Projesinin Bakanlık tarafından kabul edildiğini kaydetti.
     Göçer, projeyle ilgili şu bilgileri verdi:
     Gaziantep triko sektörü Türkiye toplam üretiminde büyük bir paya sahip olmasına rağmen, yapılan ihracat, dolaylı olarak yapılan ihracat olarak göze çarpmaktadır. Proje ile firmalarımızın kendi başlarına direkt ve düzenli ihracat bağlantıları kurmaları ve üretim, insan kaynağı ve pazarlamada yaşanan sorunlarının ortadan kaldırılması hedeflenmektedir. Proje kapsamında; Gaziantepte triko sektöründe faaliyet gösteren 18 firmanın katılımıyla bir ihtiyaç analizi çalışması yapılacak olup, bu çalışma ile firmalarımızın yaşadıkları sorunlar, ihtiyaçlar ve problemler belirlenerek Gaziantep triko sektörünün de durum analizi ortaya çıkartılacaktır.
     Projenin daha sonraki aşamasında ise ihtiyaç analizinin sonuçlarında ortaya çıkan sorunlar ve ihtiyaçlara istinaden katılımcı firmalara bir eğitim programı hazırlanarak, uygulamaya konulacağını ifade eden Göçer, şöyle devam etti:
     Eğitim programı sonrasında firmalarımızın hedef olarak belirlediği ülkelere yönelik olarak hedef pazar ziyaretleri düzenlenerek bu ülkelerdeki ithalatçı firmalarla bağlantı kurmaları ve ihracat yapmaları sağlanacak. Projenin son aşamasında ise katılımcı firmalarımızın hedef pazar olarak belirlediği ülkelerden katılan firmalardan oluşan ve triko alımı yapan firmaların yer aldığı bir alım heyetinin Gaziantepe getirilerek projeye katılan firmalarımızla ikili görüşmelerde bulunmaları için organizasyonlar düzenlenecek.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
<< Önceki Haber GTO, triko sektörünün gelişimine yönelik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER