Güldüren asılsız ihbarlar

Güldüren asılsız ihbarlar -112 Acil Servis Hattına yapılan ve kişilerin yaşam hakkı için tehlike oluşturan asılsız ihbarlar bazen de gülümsetiyor -Hattı arayarak, sevgilisinden ayrıldığını belirtip ne yapacağını soran da


GAZİANTEP (A.A) - Kaan Bozdoğan - Kişilerin yaşam hakkı için tehlike oluşturan 112 Acil Servis hattına yapılan asılsız ihbarlar, bazen de gülümsetiyor.
     Gaziantepte, 112 Acil Servis Hattına yapılan asılsız ihbar sayısı günlük 12 bine ulaşırken, hattı arayarak sevgilisinden ayrıldığını belirterek ne yapacağını soran da, otogara yetişmek için yardım isteyen de var.
     İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayat kurtaran 112 Acil Servis Hattına yapılan asılsız ihbarlardan rahatsızlık duyulduğunu söyledi.
     Hattı gereksiz yere meşgul edenlerin, acil müdahaleye ihtiyaç duyabilecek kişilerin yaşam hakkını tehlikeye soktuğunu belirten Karakök, 112 Acil Servis Hattına günde 12 bin civarında asılsız yapıldığını ifade etti.
    
     -Güldüren ihbarlar
    
     Prof. Dr. Karakök, asılsız ihbarlar içinde birbirinden ilginç taleplerin de yer aldığını söyledi.
     Öyle lüzumsuz, öyle alakasız bildiriler var ki, bunlara ağlasak mı, gülsek mi karar veremiyoruz diyen Karakök, ihbarlarla ilgili şunları kaydetti:
     Sevgilimden ayrıldım, depresyondayım. Ne yapayım- diyen var. Birisi, burada bir sürü ölü var ihbarında bulunuyor. Adres neresi- diye sorulduğunda, burası mezarlık diyor. Ambulans var mı- diye soranlara var deyince, Bizde de var gelin kapıştıralım diyenler var. Adres tarifi almak için belli bir nokta soruyoruz. İhbarcı diyor ki bizim kapının önünde komşunun traktörü var. Telefonunun pin kodunu öğrenmek isteyenler bile var.
     Hayvanlarının sağlığı için 112yi arayanlar da var, otogara beni yetiştirin diyenler de... Annesini arayan çocuklar, Burası lağım kokuyor bize ambulans gönderir misiniz- diye talepte bulunanlar var. Ya da abdesti bozan halleri soranlar, hatta dini içerikli sorular soranlar bile var.
    
     -Asılsız ihbarlar kayıt altında-
    
     Asılsız ihbarların önüne geçmek için çalışma başlattıklarını dile getiren Karakök, bu kapsamda asılsız ihbarda bulunanların kayıt altına alınarak, bilgilerinin İl Emniyet Müdürlüğüne bildirileceğini söyledi.
     Bu uygulamanın kendisinin talebi doğrultusunda faaliyete geçtiğini ifade eden Karakök, asılsız ihbar yapanlar hakkında cezai yaptırımlar uygulanacağını kaydetti.
     Karakök, ayrıca yurt dışından alınarak Türkiyede kullanıma açılan bazı cep telefonlarının aramalara aktifleşmesi için sürekli 112 Acil Servis Hattının aranmaya mecbur bırakıldığını vurgulayarak, bu durumun da sıkıntı oluşturduğunu kaydetti.
    
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Güldüren asılsız ihbarlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER