Güllü dondurma beğeni kazandı

Güllü dondurma beğeni kazandı -Ispartalı bir dondurma firması tarafından 6 yıl önce üretilmeye başlanan Güllü dondurma, vatandaşlar tarafından ilgi görüyor -Dondurma firması sahibi Boztepe: -Amacımız Ispartanın meşhur gül


ANTALYA (A.A) - Ispartalı bir dondurma firması tarafından 6 yıl önce üretilmeye başlanan Güllü dondurma, vatandaşlar tarafından ilgi görüyor.
     Anfaş Bevex 2. İçecek ve Foodproduct 20. Uluslararası Gıda İhtisas Fuarına katılan güllü dondurmayı üreten firmanın sahibi İrfan Boztepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 45 yıldır dondurma üretimi yaptıklarını, güllü dondurmayı ise 2007 yılından bu yana ürettiklerini söyledi.
     Isparta gülünün Türkiye ve dünyada tanındığını dile getiren Boztepe, bugüne kadar gülün birçok ürün içerisinde kullanıldığını bildirdi. Bunlar arasında gülden yapılmış kolonya, lokum ve kozmetik ürünlerinin olduğunu anlatan Boztepe, Hiç gülden yapılmış dondurma yoktu. Biz de bunun üretimine karar verdik. Amacımız Ispartanın meşhur gülünden yaptığımız güllü dondurmayı uluslararası alanda tanıtmak dedi.
    
     -1 ton dondurmaya 70 kilo gül yaprağı-
    
     Ispartanın gülünü, Toros Dağlarında üretilen bal ve Karadeniz yöresinden gelen fındıkla birleştirdiklerini anlatan Boztepe, güllü, ballı, fındıklı dondurmayı ilk kez Anfaş Food Product Gıda İhtisas Fuarındaki stantta tüketicilerin beğenisine sunduklarını kaydetti.
     Vatandaşlar tarafından dondurmanın oldukça beğenildiğini, dondurmaya ilgi gösterildiğini belirten Boztepe, Yaklaşık 1 ton dondurmaya 70 kilo gül yaprağı katılıyor. Sadece gül yapraklarını kullanıyoruz. Gülün yapraklarını bir yıl bekletilip konsantresi yapıldıktan sonra dondurma ile kullanıma hazır hale getiriyoruz diye konuştu.
     Boztepe, Türkiyenin 18 ilinde ve 57 satış noktasında güllü dondurmanın satışının yapıldığını ifade ederek, günde yaklaşık 5 ton dondurma ürettiklerini söyledi.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Güllü dondurma beğeni kazandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER