AK Parti Kayseri Milletvekili Öksüzkaya:

AK Parti Kayseri Milletvekili Öksüzkaya: Terör sorunu inşallah tamamen sona erince ülkemiz hak ettiği yere gelecektir


KAYSERİ (A.A) - AK Parti Kayseri Milletvekil Ahmet Öksüzkaya, terör sorunu tamamen sona erdiğinde Türkiyenin hak ettiği yere geleceğini söyledi.
     AK Parti İl Başkanlığında gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Öksüzkaya, ülkenin önemli bir süreçten geçtiğini, terörün bitirilmesi konusunda çalışmalar yapıldığını hatırlattı.
     Türkiyede yaşayan vatandaşların neredeyse yüzde 100ünün terörün tamamen bitirilmesini istediğini belirten Öksüzkaya, Bu konuda hükümete geniş yetkiler veren çalışmaları görüyoruz. Kamuoyu çalışmaları bunu gösteriyor. Başbakanımızın ifadesiyle, bizim siyasi hayatımıza mal olsa da bunu kesinlikle bitireceğiz. Terörden bu millet çok çekti dedi.
     Öksüzkaya, terör sorununda çözüm aşamasına gelindiğini ifade ederek, şunları söyledi:
     Kimi zaman dış güçler, kimi zaman içerideki işbirlikçiler terörü kullandı. Doğu ve Güneydoğu Anadoluda yaşayan insanlarımız da buna alet edilmeye çalışıldı. Şimdi inşallah bu sorunların çözümü aşamasına gelindi. Demokratik açılım diye yıllardır çeşitli çabalarımız oldu. O bölgede yaşayan insanlarımızın ana dilleriyle ilgili çeşitli ilerlemeler kaydedildi. Bu insanlarımızın yüzde 100ü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından ayrılmayı akıllarının ucundan geçirmiyor. İstedikleri, sadece ana dillerini konuşmak ve kimliklerinin inkar edilmemesini sağlamak. Biz etnik milliyetçiliğe baştan beri karşı olduğumuzu söylemiştik. PKK ile masaya oturmadık, hiçbir zaman mücadeleden geri durmadık. PKKnın yaptıklarına silahlı kuvvetlerimiz anında karşılık veriyor. Bu konu tamamen sona erince ülkemiz hak ettiği yere gelecektir.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın bir süre önce İç Anadolu Bölgesinin yöneticileriyle bir araya geldiğini de hatırlatan Öksüzkaya, Kayserinin özellikle belediye alanındaki çalışmalarıyla övgüyle anıldığını söyledi.
     Ekonomik gelişmelere de değinen Öksüzkaya, Türkiyenin istihdamı artırmak adına çeşitli uygulamaları hayata geçirdiğini belirterek, AB ülkeleri ve ABD, ekonomik krizi fazla para basarak önlemeye çalışıyor. Biz ise işsizliği önleyici tedbirler alıyoruz. Teşvik paketleriyle istihdamı ve üretimi destekliyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber AK Parti Kayseri Milletvekili Öksüzkaya: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER