Gülşehirde istihdam amaçlı koordinasyon kurulu toplantısı

Gülşehirde istihdam amaçlı koordinasyon kurulu toplantısı yapıldı


NEVŞEHİR (A.A) - Gülşehirde istihdam amaçlı koordinasyon kurulu toplantısı yapıldı.
     Gülşehir Kaymakamı Abdullah Özadalının girişimleri ile KOSGEB, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ile Ahiler Kalkınma Ajansı yetkililerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantı Gülşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı.
     İlçede faaliyet gösteren birçok kuruluş yetkililerinin ve ilgili kurum müdürlerinin katıldığı toplantıda, KOSGEB, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ve Ahiler Kalkınma Ajansının sağlayacağı istihdam amaçlı imkanlar değerlendirildi.
     Toplantıda konuşma yapan Kaymakam Özadalı, istihdamın önünün açılması amacıyla gerçekleştirdikleri bu toplantının ilk olduğunu ve devam edeceğini söyleyerek, bundan sonraki yapılacak toplantılarla proje üretileceğini, en az yılda 7-8 proje hazırlanıp ilgili kuruluşlara sunularak kabul edilmesini sağlamak hedefinde olduklarını belirtti.
     İlçede faaliyet sürdüren kuruluşların mutlaka en az 1 proje hazırlamalarını isteyen Kaymakam Özadalı, Gülşehir ve köylerinde incelemelerde bulundum. İlçede mükemmel bir potansiyel var. Bu nüfus ve potansiyele karşı Gülşehirde istihdam sorununun olmasına bir anlam veremedim. Bu sorunun ortadan kaldırılması için mutlaka proje üretilmesi şart. Proje hazırlamak isteyen kuruluşlara Kaymakamlık olarak her türlü desteği vermeye hazırız dedi.
     Slayt gösterileri ile yapılan örnek projelerinin izlenmesinin ardından vakıf, kooperatif, birlik ve sivil toplum kuruluşlarının kullanabileceği ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanması konularında KOSGEB ve Ahiler Kalkınma Ajansının yapacağı katkıların tartışılması ve sorulara cevap verilmesi sonrası toplantı sona erdi.
    
     Muhabir: Dilaver Can
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Gülşehirde istihdam amaçlı koordinasyon kurulu toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER