Gülsüm anneye teşekkür mektubu

Gülsüm anneye teşekkür mektubu -Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, Antalyada 2008 yılında bir otobüsün çarpması sonucu komaya giren gencin 5 yıla yakın süredir bakımını üstlenen Gülsüm Kabadayıya teşekkür mektubu


ANTALYA (A.A) - Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, Antalyada 2008 yılında bir otobüsün çarpması sonucu komaya giren gencin 5 yıla yakın süredir bakımını üstlenen Gülsüm Kabadayıya teşekkür mektubu gönderdi.
     Gülsüm Kabadayı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar tarafından kendisine teşekkür mektubu gönderildiğini söyledi.
     Mektupta sevginin ve emeğin karşılığının çok güzel anlatıldığını dile getiren Kabadayı, Mektubunda Aygün Attar, Türk kadınını çok güzel sözlerle anlattı. Bu güzel duygularından dolayı çok teşekkür ediyorum dedi.
     Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar imzasıyla Gülsüm Kabadayıya gönderilen mektupta şu ifadeler yer alıyor:
     Antalyada geçirdiği kaza sonucu yatalak duruma düşen bir Rus çocuğa bakarak koruyucu aile gibi kutsal bir görevi üstlendiğinizi medyadan öğrenmiş bulunmaktayım. Dil, din, ırk ayrımı yapmaksızın uzattığınız sevgi eli bir insana hayat vermiştir. Uzattığınız el diplomatlarımızın ve politikalarımızın Türk-Rus dostluğuna uzattığı elden daha büyük ve anlamlı öneme sahip. Tarih, dünyanın hiçbir kadınının Türk kadını kadar milletini kurtuluşa ve zafere götürmediğini, Anadolu kadınından daha fazla çalıştığını yazmadı ise de sizin gibi hamiyet perver Türk kadınları olduğunu yazacaktır. Örnek davranışınızdan ötürü bir kez daha sizi kutluyor, esenlikler diliyorum.
     Antalyanın Aksu ilçesinde 30 Ağustos 2008de bir otobüsün çarpması sonucu komaya giren ve üzerinden kimlik çıkmayan genç, 60 gün Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde yoğun bakımda kaldıktan sonra yaşam mücadelesini kazanmıştı. Felç olan gence aynı hastanede bir yakınının tedavisi için bulunan Gülsüm Kabadayı, gönüllü olarak bakmaya başlamıştı.
     Daha sonra evine götürdüğü hasta gence gönüllü annelik yapan Kabadayı, 4 yıldan fazla süredir Umut ismini verdiği gencin bakımını üstlendi. Kabadayının Umut hikayesi, fiziği benzediği için Rus uyruklu olduğu düşünülmesinden dolayı Rusya televizyon kanalına konu olmuştu. Kabadayı, Rusyada giderek programa katılmış ve programdakiler tarafından ayakta alkışlanmıştı.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Gülsüm anneye teşekkür mektubu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER