Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, Rizede:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, Rizede: Hükümetin ne yaptığını, devletin ne yaptığını, kamu kurum ve kuruluşlarının terörle mücadele noktasında nasıl kararlı tutum için olduğunu herkes biliyor. Dilerdim ki, sayın Kılıçdaroğluda


RİZE (A.A) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunu eleştirerek, Hükümetin ne yaptığını, devletin ne yaptığını, kamu kurum ve kuruluşlarının terörle mücadele noktasında nasıl kararlı tutum için olduğunu herkes biliyor. Dilerdim ki, sayın Kılıçdaroğluda bunu görsün, o doğrultuda beyanat versin dedi.
     Yazıcı, beraberindeki Rize Valisi Nurullah Çakır, AK Parti Rize milletvekilleri Hasan Karal ile Nusret Bayraktar, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, İl Garnizon Komutanı Albay İsmet Cansaran, ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ve diğer ilgililerle Cumhuriyet Meydanında kurulan çadırda vatandaşlarla bayramlaşıp çocuklara bayram harçlığı dağıttı.
     Tatilini Rizede geçiren ve aynı çadıra gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile de tokalaşarak bayramlaşan Bakan Yazıcı, program sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, bereketli bir Ramazanı geride bıraktıklarını söyledi.
     Yazıcı, uzun ve sıcak günler olmasına rağmen kolay bir Ramazan ayını geride bıraktıklarını ifade ederek, Bizleri üzen olaylarda oldu. Hakkaride olup bitenler bizi üzdü. Komşu ülkelerde olup bitenler bizi üzdü. İnsanlık adına üzüyor. Ama Ramazanın bereketi ulusal düzeyi aştı, uluslararası düzeye ulaştı. İnşallah Ramazanın bereketi, birlik ve bütünlüğümüz açısından bizi daha pekiştirici unsurlara kavuşturur diye konuştu.
    
     -Kılıçdaroğlunun açıklamaları-
    
     Bakan Yazıcı, bir gazetecinin, Kılıçdaroğlunun, BDPliler orada, gazeteciler orada, PKK orada, devlet nerede şeklinde açıklama yaptığını ifade etmesi üzerine şöyle konuştu:
     Her olup bittiği yerde ilk cümlesi devlete, hükümete olduğuna göre demek ki; hükümeti yok sayıyor, devleti yok sayıyor. Bu mantık yanlış, bu mantık sorunlu diye düşünüyorum. Hükümetin ne yaptığını, devletin ne yaptığını, kamu kurum ve kuruluşlarının terörle mücadele noktasında nasıl kararlı tutum için olduğunu herkes biliyor. Dilerdim ki, sayın Kılıçdaroğluda bunu görsün, o doğrultuda beyanat versin. Taktir kendisinin ama söylediklerinin gerçekle bağdaşır bir tarafı yok.
     Yazıcı, Cumhuriyet Meydanının yenilenmesine ilişkin bir çalışmaları olduğunu da sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Muhittin Sandıkçı / Tuncay Bekar
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, Rizede: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER