Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı: Türkiyeyi terör belasından kurtardığımız takdirde hem bizim yatırımcılarımız hem uluslararası piyasalarda güvenli liman arayan yatırımcılar açısından Türkiyenin nasıl bir sıçrama yapacağını varın


İZMİR (A.A) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiyeyi terör belasından kurtardığımız takdirde hem bizim yatırımcılarımız hem uluslararası piyasalarda güvenli liman arayan yatırımcılar açısından Türkiyenin nasıl bir sıçrama yapacağını varın siz hesap edin dedi.
     İzmir Ticaret Odası (İZTO) İş Kadınları Konseyi tarafından Hilton Otelinde düzenlenen ticari platform toplantısına katılımı öncesi gazetecilerin çözüm süreci ile ilgili sorularını yanıtlayan Bakan Yazıcı, milli birlik ve kardeşlik projesinin büyük bir proje olduğunu, bunun bir alt başlığının da çözüm süreci olduğunu, bununla ilgili önemli mesafeler katedildiğini ifade etti.
     Bakan Yazıcı, şöyle konuştu:
     Hepimiz mutlu olmalıyız. süreci dikkatle takip ediyoruz. Hedefe odaklanmışız. Türkiyeyi terör belasından kurtardığımız takdirde hem bizim yatırımcılarımız hem uluslararası piyasalarda güvenli liman arayan yatırımcılar açısından Türkiyenin nasıl bir sıçrama yapacağını varın siz hesap edin.
     Dolayısıyla o büyük hedefe odaklanmışken yol üzerinde yanlış yapanlar, adımını yanlış atanlar, yanlış söylemde ve eylemde bulunanlar olabilir. Matematiksel olarak artı eksi hesabı içine girmeden büyük noktaya odaklanmalıyız. Hazmedilmesi güç şeyler olabilir. Milletimiz için, bu ülkede yaşayan 76 milyon için tüm bunları hazmederek esas ana hedefe odaklanmalıyız. Böyle yürüyoruz. Oraya doğru giderken ufak tefek şeyleri veya kimimize göre çok büyük de olabilir, bunları dile getirmenin o sürece varmamıza hiçbir katkısı olmayacağını düşünüyorum. Onları hazmederek esas noktaya odaklanalım.
     Bakan Yazıcı, bu süreçle birlikte üç kıtayı birleştiren bir kavşakta bulunan Türkiyenin güven ortamıyla birlikte büyük bir sıçrama yapacağını, bu sıçramadan bu coğrafyada yaşayan herkesin hiçbir ayrım yapmadan topyekun refah seviyesinin yükseleceğini söyledi.
     Diyarbakırdaki Nevruz kutlamaları sırasında Türk bayrağının olmaması eleştirileriyle ilgili bir soru üzerine ise Yazıcı, Başbakanımız bu konuyla alakalı değerlendirme yaptı. BDPli bir milletvekili arkadaşımız da bir değerlendirme yaptı. O değerlendirme bu durumu önemli ölçüde izah ediyor dedi.
    
     Muhabir: Tolga Albay
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER