Gümüşhanede, fahri trafik müfettişliği eğitimi verildi

Gümüşhanede, fahri trafik müfettişliği eğitimi verildi


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhanede, 11 fahri trafik müfettişine eğitim verildi.
     Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli Başkomiser Bülent Tüfek tarafından verilen eğitimde, fahri trafik müfettişliği görev ve çalışma yönetmeliği, Karayolları Trafik Kanunu ile cezaların uygulanması ve tespit tutanaklarının düzenlenmesinde uyulacak hususlar anlatıldı.
     Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, fahri trafik müfettişlerinin yapacağı denetimlerin trafik sorununun çözümüne katkı sağlayacağını belirterek, Trafik zabıtasına yardımcı olacak fahri trafik müfettişlerinin gördükleri trafik suçlarını ihbar tutanağına yazmaları, suç işleme eğiliminde olan insanlar için caydırıcı olacaktır dedi.
     Türkiye genelinde 21 bin 650 fahri trafik müfettişi bulunduğunu, Gümüşhanede ise 5i önceden, 11e ise yeni olmak üzere toplam 16 fahri trafik müfettişinin görev yapacağını ifade eden Yüksel, fahri trafik müfettişlerinin 40 yaşını geçmiş, üniversite mezunu kişiler arasından seçildiğini, batı ülkelerinde olduğu gibi trafik ve kamu düzeninin sağlanmasında vatandaş kamu işbirliğinin önemli bir uygulaması olduğunu kaydetti.
     Trafik kazalarının sebeplerinin altyapı, eğitim, ilk ve acil yardım, yasal düzenleme ve denetimle ilgili yetersizlikler olduğunu anlatan Yüksel, Her yıl binlerce insanımız trafik kazalarında can vermekte, on binlercesi yaralanmakta ve sakat kalmaktadır. Bu sorunla mücadelede trafik zabıtasına yardımcı olacak fahri trafik müfettişlerinin gördükleri trafik suçlarını ihbar tutanağına yazmaları, suç işleme eğiliminde olan insanlar için caydırıcı olacaktır diye konuştu.
     Yüksel, fahri trafik müfettişlerinin kural ihlali ile karşılaşmaları durumunda tutanak tutma yetkileri bulunduğunu da belirterek, şunları kaydetti:
     Müfettişlerin park yasağı, kırmızı ışık, trafik işaretleri, dönüş kuralları, şerit izleme kuralları, durma ve duraklama kuralları, geçme kural ve yasakları, kavşaklarda geçiş hakkı, yüksek sesle müzik, cep telefonu, abartılı egzoz, indirme ve bindirme kuralları, araçların ışıklarının kullanılması gibi konularda olmak üzere toplam 76 maddeden tutanak tutma yetkileri bulunmaktadır. İlimizde son dört yıl içerisinde fahri trafik müfettişlerince 46 kural ihlali tespit edilerek tutanak düzenlendi.
     Yüksel, konuşmasının ardından fahri müfettiş görev belgeleri ve tutanaklarını teslim etti.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Gümüşhanede, fahri trafik müfettişliği eğitimi verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER