Gümüşhanede Doku ve Organ Nakli paneli

Gümüşhanede Doku ve Organ Nakli paneli -Vali Yusuf Mayda, organlarını bağışladı


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Sağlık Müdürlüğü tarafından Doku ve Organ Nakli paneli düzenlendi.
     Kültür Merkezinde düzenlenen panele Vali Yusuf Mayda, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, İl Sağlık Müdürü Emre Boşnak, AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen, kurum müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
     Vali Mayda, burada yaptığı konuşmada, gerek devlet sisteminde gerekse din anlayışında insanın en yüksek varlık olduğunu belirterek, O varlığın korunması, yüceltilmesi elbette ki önemlidir. Ancak hem yaşayacağız, hem de yaşatacağız. Dolayısıyla herkes kendini değerlendirirken organ bağışını beklemek olayın bir yönü, bağış yapmak ise olayın diğer yönüdür. Her zaman organ ve doku bekleyen bir kişi olabiliriz. Dolayısıyla da muhtemel ihtiyaçları karşılama adına organ bağışı bekleyen insanlarımıza yardımcı olmak, organ bağışında bulunmak hepimize düşen bir görevdir dedi.
     Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bülent Aydınlı ise Karaciğer ve Böbrek Naklinde Bugün konulu sunumunda, 2012 yılında Türkiyede 335 karaciğer, bin 20 böbrek naklinin gerçekleştirildiğini bildirdi.
     Gümüşhane Müftüsü Süleyman Aktaş ise İslam dini açısından doku ve organ bağışı konusunda sakıncanın olmadığını, başka dine mensup insanlar arasında da organ nakli yapılabileceğini kaydetti.
     Panel sonrası Vali Mayda, Belediye Başkanı Canlı, AK Parti İl Başkanı Çimen organ bağış formunu imzalayarak organ bağışında bulundu.
     İl Sağlık Müdürü Emre Boşnak, Vali Mayda, Belediye Başkanı Canlı ve AK Parti İl Başkanı Çimene organ bağışında bulunmalarından dolayı teşekkür belgesi verdi.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir / Selçuk Kılıç
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Gümüşhanede Doku ve Organ Nakli paneli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER