Gümüşhane Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü

Gümüşhane Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Irkın: Hayvan nakillerinde küpesiz yakalanan sığır, koyun ve keçi türü hayvanlar masrafları sahibine ait olmak üzere en yakın mezbahada kestirilir ve sahibine teslim edilir


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Irkın, hayvan nakillerinde küpesiz yakalanan sığır, koyun ve keçi türü hayvanların, masrafları sahibine ait olmak üzere en yakın mezhabada kestirilerek sahibine teslim edileceğini bildirdi.
     Irkın, yaptığı yazılı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanan hayvan sağlığına yönelik tüm işlemler ile hayvancılıkla ilgili tüm desteklemelerin, küpe takılarak kayıt yapılan sistemler üzerinden yürütüldüğünü belirtti.
     Zamanında küpelenip kayıt altına alınmamış büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar için aşı kaydına girilmediğini, sahiplerinin desteklemeden yararlanamadığını ve veteriner sağlık raporu alınamayacağını vurgulayan Irkın, şunları kaydetti:
     Küpesiz hayvanların mezbahalarda kesilmesi ve hayvan pazarlarına girmesi yasaktır. Bu nedenle doğumdan itibaren en geç 20 gün içerisinde veya işletmelerden ayrılacaksa ayrılmadan önce, koyun ve keçilere doğumdan itibaren 6 ay veya işletmeden ayrılacak ise ayrılmadan önce mutlaka küpe takılmalıdır. Küpe takılmasından sonra da en geç 14 gün içerisinde ve yine kaybolan pasaportlar için de en geç 7 gün içerisinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine yazılı başvuruda bulunarak büyükbaş hayvanların pasaportları alınmalıdır.
     Hayvan nakillerinde küpesiz yakalanan sığır, koyun ve keçi türü hayvanların masrafları sahibine ait olmak üzere en yakın mezhabada kestirilerek sahibine teslim edileceğini ifade eden Irkın, büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda küpenin düşmesi ya da numaranın silinmesi durumunda en geç 30 gün içinde il ve ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine dilekçeyle küpenin numarasını da belirterek başvurulması halinde aynı numara tekrar bastırılarak takılabileceğini kaydetti.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Gümüşhane Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER