Gümüşhane Halk Sağlığı Müdürü Pehlivan:

Gümüşhane Halk Sağlığı Müdürü Pehlivan: Veremden korunmak için yapılan BCG aşısı özellikle çocuklarda kanla yayılan ve ölüme sebep olan verem hastalığını önlemede oldukça etkilidir


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Pehlivan, veremden korunmak için yapılan BCG aşısının özellikle çocuklarda kanla yayılan ve ölüme sebep olan verem hastalığını önlemede oldukça etkili olduğunu bildirdi.
     Pehlivan, Veremle Savaş Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, haftanın amacının veremle ilgili olarak toplumun bilgilendirilmesi ve bu hastalığa karşı tüm kesimlerin dikkatinin çekilmesi olduğunu belirtti.
     Tedavi edilebilen verem hastalığının eğer erken teşhis edilemezse ölüme sebebiyet verebileceğini vurgulayan Pehlivan, şöyle devam etti:
     Toplum Sağlığı Merkezi verem birimlerinde veremin teşhis ve tedavisi ücretsiz yapılmaktadır. Tedavisi standart olan hastalığın altı aylık tedavi süreci bulunmakta ve ilaçları ücretsiz verilmektedir. Veremden korunmak için yapılan BCG aşısı özellikle çocuklarda kanla yayılan ve ölüme sebep olan verem hastalığını önlemede oldukça etkilidir. Bulaştığı insanların yaşamlarını sürdüremeyecek hale getiren verem hastalığı aynı zamanda hastayı ailesi, çevresi ve toplum için büyük bir yük haline getirmesi nedeniyle sosyal bir hastalıktır.
    
     Muhabir: Engin Doğru
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Gümüşhane Halk Sağlığı Müdürü Pehlivan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER