Gümüşhane Kültür ve Turizm Müdürü yalçın:

Gümüşhane Kültür ve Turizm Müdürü yalçın: Yerli ve yabancı ziyaretçi sayısının daha da artması, turizmin gelişmesi ve turizm sektöründen daha fazla pay alabilmek için kamu yatırımlarının yanında özel müteşebbisin de yatırım yapmas


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın, yerli ve yabancı ziyaret sayısının daha da artması, turizmin gelişmesi ve turizm sektöründen daha fazla pay alabilmek için kamu yatırımlarının yanı sıra özel müteşebbisin de yatırım yapmasının şart olduğunu bildirdi.
     Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, Gümüşhanede 2012 yılı sonu itibariyle ziyaretçi sayısının 107 bin 54 olduğunu, bunun 102 bin 633ünün yerli, 4 bin 401inin de yabancı turist olduğunu belirtti.
     Bir önceki yıla oranla Gümüşhaneyi ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısında yüzde 21.1lik artış yaşandığını ifade eden Yalçın, şunları kaydetti:
     Yine 2006 yılı ziyaretçi istatistiklerini incelediğimizde aynı yıl içerisinde ilimize gelen yerli ve yabancı ziyaretçi sayısı 62 bin 370 kişi olarak gerçekleştiğini görürüz. 2006 ile 2012 yılları arasında ilimizi ziyaret eden yerli ve yabancı ziyaretçi sayılarında ise yaklaşık olarak yüzde 71,6lık bir artış sağlanmıştır. Bu artışın en büyük etkeni ise tanıtım çalışmalarıdır.
     Yerli ve yabancı ziyaretçi sayısının daha da artması, turizmin gelişmesi ve turizm sektöründen daha fazla pay alabilmek için kamu yatırımlarının yanı sıra özel müteşebbisin de yatırım yapmasının şart olduğunu ifade eden Yalçın, Gümüşhanede, bakanlık işletme belgeli 1 adet 3 yıldızlı, 2 adet 2 yıldızlı, belediye belgeli 8 adet olmak üzere 11 konaklama tesisinde 559 yatak olduğunu belirtti.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Gümüşhane Kültür ve Turizm Müdürü yalçın: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER