Gümüşhane Üniversitesi akademik yılı açılış töreni

Gümüşhane Üniversitesi akademik yılı açılış töreni -Vali Mayda: Öğrencilerimizden analitik düşünmelerini ve iyi araştırma yapmalarını bekliyoruz


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, öğrencilerden analitik düşünmelerini ve iyi araştırma yapmalarını beklediklerini söyledi.
     Gümüşhane Üniversitesinin akademik açılış yılı dolayısıyla Mühendislik Fakültesi Çok Amaçlı Salonunda düzenlenen törene Vali Maydanın yanı sıra İl Jandarma Komutanı Albay Serhat Önder, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Rektör Prof. Dr. İhsan Günaydın, Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel ile davetliler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
     Vali Mayda, burada yaptığı konuşmada, Gümüşhanenin bir huzur kenti olduğunu belirterek, Asayiş olaylarının en az, huzursuzluğun yok denecek düzeyde olduğu bir ilimiz. Gümüşhane aynı zamanda bir eğitim kentidir. Üniversite sınavlarında ilk beşe girmesi alınan eğitimin kalitesini göstermektedir dedi.
     Yaklaşık 4 yıl önce kurulan üniversitenin, en başarılı üniversiteler düzeyine geldiğini ifade eden Mayda, Bu başarı uluslararası alınan iki ödülle birlikte de kanıtlanmıştır. İlimizi aynı zamanda da bir turizm kentidir. Tarihi ve doğal güzellikleri itibariyle bakir bir alandır. Bu değer üniversitemizin de katkılarıyla önümüzdeki günlerde ülkemize katma değer sağlayacak şekilde değerlendirilecektir. İstihdam açısından bakıldığında da işsizliğin en az olduğu bir ilimizdir diye konuştu.
     Vali Mayda, öğrencilerden analitik düşünmelerini ve araştırma yapmalarını isteyerek, şunları kaydetti:
     Huzurlu bir kentte bulunmak, böyle bir ilde eğitim görmek öğrencilerimiz açısından bir şanstır. Biz halkımızın desteği ile üniversitemizin, üniversitemizin desteği ile de ilimizin büyümesini, gelişmesini bekliyoruz. Öğrencilerimizden analitik düşünmelerini ve iyi araştırma yapmalarını bekliyoruz. Anadoluda kurulu bir üniversite olarak daha büyük üniversiteler ve uluslararası üniversitelerle yarışmak istiyoruz. Ülkemizin sorunlarına çözüm üreten nesiller yetişmesini bekliyor ve istiyoruz.
    
     -Üniversite hızlı bir şekilde yapılaştı-
    
     Rektör Prof. Dr. Günaydın, üniversitenin 6 yerleşkede 5 fakülte, 2 enstitü, 3 yüksekokul, 8 meslek yüksekokulu, 2 uygulama ve araştırma merkezi ile yaklaşık 10 bin 500 öğrenciye ön lisans, lisans ve yüksek lisans eğitimi vermekte olduğunu söyledi.
     Üniversitenin hızlı bir şekilde yapılaştığını vurgulayan Prof. Dr. Günaydın, Öğretime uygun ve fonksiyonel fiziki mekanların bulunmaması halinde üniversitenin oluşması söz konusu olmayacaktır. Ancak, fiziki yapılaşmaya ağırlık verilmesi öğretim kalitesinden ödün verileceği anlamına gelmemelidir. Aksine daha kaliteli öğretim için ona uygun mekanlar üretilmesi gerekir dedi.
     Prof. Dr. Günaydın, üniversitelerin sadece bilgi aktarımı yapan kurumlar değil, aynı zamanda modern ve çağdaş bir kültürün, düşüncenin, bakış açısının oluşturulması gereken kurumlar olduğunu anlatarak, şöyle devam etti:
     Bu nedenle nasıl ki kökleri olan metropol bir şehir farklı merkezlerden oluşuyor, farklı değerleri üretiyor ve bu değerleri bir hoşgörü şemsiyesi içinde entegre ederek barışçıl ve bütüncül bir atmosferi oluşturuyorsa, üniversiteler de ülkemizin ve dünyamızın dört bir yanından gelen öğrencilerimizin farklılıklarını, bilimin ve hoşgörünün ışığında entegre ederek modern ve çağdaş bir nesil yetiştiriyor. İşte bu nedenle, üniversite kampüslerinde oluşturulacak merkezler bilimin ışığıyla yoğrulan yeni değerlerin üretilmesinde öncü rol oynamaktadır.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Gümüşhane Üniversitesi akademik yılı açılış töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER