Gümüşhane Valisi Mayda maden ocağını gezdi

Gümüşhane Valisi Mayda maden ocağını gezdi -Vali Mayda: Dövizle yurt dışından aldığımız madenlerin, bu şekilde yer altından çıkartılarak ekonomimize kazandırılması bir anlamda da milli gelirimizin artmasına katkıda bulunuyor


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, Dövizle yurt dışından aldığımız madenlerin, bu şekilde yer altından çıkartılarak ekonomimize kazandırılması bir anlamda da milli gelirimizin artmasına katkıda bulunuyor dedi.
     Vali Mayda, beraberinde Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı İsmail Akçay, Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Metin Şeker ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Sinan Artun ile merkeze bağlı eski Gümüşhane köyü Hazine Mağarası mevkisindeki GÜMÜŞTAŞ Madencilik A.Şye ait bakır, kurşun, çinko maden ocağında incelemelerde bulundu.
     GÜMÜŞTAŞ Madencilik A.Ş. İdari İşler Müdürü Korhan Çubukçu, İşletme Müdürü Tayfun Kayhan ve Fabrika Müdürü Uğur Ölgen ile bir süre sohbet eden Vali Mayda, maden hakkında bilgi aldı.
     Daha sonra maden ocağına girerek yerin 8 kilometre aşağısında gerçekleştirilen çalışmaları inceleyen Vali Mayda, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, yer altındaki zenginliklerin çıkarılıp ekonomiye kazandırılmasının önemli bir husus olduğunu belirtti.
     Madenlerin milli ekonomiye katkısı olduğunu ifade eden Vali Mayda, Firmamız kendisi bir iktisadi çalışma yapıyor, kar ediyor ve vergi veriyor. İstihdamımıza da olumlu katkıda bulunuyor. Burada çalışan işçilerimiz, işe vasıfsız işçi olarak başlıyor, daha sonra mesleği iyice öğreniyorlar. O da sevindirici bir gelişmedir. Dövizle yurt dışından aldığımız madenlerin, bu şekilde yer altından çıkartılarak ekonomimize kazandırılması bir anlamda da milli gelirimizin artmasına katkıda bulunuyor diye konuştu.
     Vali Mayda, madencilik sektörünün kent için en önemli girdilerden biri olduğunu kaydederek, Özellikle Gümüşhanede istihdam yönünde bir sıkıntımız yok. Genel itibariyle makul bir ücret düzeyi üzerinde vatandaşlarımız iş bulabiliyorlar. Birkaç tane maden firmamız var, önümüzdeki zamanlarda bunların sayısı artacaktır. Bu anlamda istihdam yoluyla il ekonomimize katkıda bulunuluyor dedi.
     Gümüşhane TSO Başkanı Akçay da madenciliğin hem Gümüşhane hem de ülke için çok önemli bir sektör olduğunu vurgulayarak, Son yıllarda özel sektörün yurdumuzda madencilik işletmelerine ve tesislerine girmiş olmasından büyük memnuniyet duyuyoruz. Çünkü yıllarca ülkemizin madenlerini yabancı sermayeli yabancı firmalar işletiyordu. O zamanlar niye milli sermayede bir madencimiz yok diye hayıflanıyorduk. Şimdi Türk firmalarımızın, yer altı kaynaklarımızı ilimiz ve ülkemiz ekonomisine kazandırmasından büyük memnuniyet duyuyoruz diye konuştu.
     Ülkedeki işsizliğin azalmasına en büyük katkıyı madenlerin verdiğini belirten Akçay, şunlar söyledi:
     Bu durum ilimiz ve ülkemizin istihdamına çok önemli katkıdır. Önemli olan ülkedeki işsizliğin azaltılması, üretimin artırılması ise o sektörlerden birisi de madenciliktir. Gümüşhanenin yer altı kaynaklarının çok bol olduğunu sadece söylüyorduk, sözde kalıyordu. Ama şimdi eyleme dönüştürdük. Şimdi hem ilimize hem ülkemize hayırlı olur. Kazasız, belasız çevreye ve insana duyarlı madencilik işletmeleri konusunda da hassasız. Madencilik sektöründe insana saygı ve çevreye duyarlı madencilik işletmesine evet diyoruz.
     GÜMÜŞTAŞ Madencilik A.Ş. İşletme Müdürü Kayhan ise maden ocağı rezervinin 2 milyon 300 bin ton olduğunu ifade ederek, Ocağımızın şu anki rezervi yaklaşık 2 milyon 300 bin ton civarındadır. Galeri uzunluklarımızda 8 bin 441 metreye ulaştık. Hala ilerlemeye devam ediyoruz. Üretim için çalışmalara başlayacağız. Bu ay sonunda üretim çalışmalarında sona geleceğiz dedi.
    
     Muhabir: Osman Yetim / Asena Akçay
     Yayıncı: Bilal Yakınbaş
<< Önceki Haber Gümüşhane Valisi Mayda maden ocağını gezdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER