Güneydoğuda kültür sanat

Güneydoğuda kültür sanat -Diyarbakır DT, Devlet Tiyatrolarında ilk kez sahnelenecek Tom, Dick ve Harrynin prömiyerini yapacak -Yrd. Doç. Dr. Serdar Tokanın Titreşim adlı yağlı boya resim sergisi, 20 Şubatta Mardinl


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu (DDT), yeni oyunu Tom Dick ve Harry ile seyircisini selamlayacak.
     DDT, Ray Cooney ve Michael Cooneyin yazdığı, Özgür Özduralın çevirisini yaptığı, M. Lebip Gökhanın yönettiği ve Devlet Tiyatrolarında ilk kez sahnelenecek Tom, Dick ve Harry oyunuyla prömiyer yapacak.
     Dekor tasarımı Kaan Güreşçi, giysi tasarımı Ceren Karahan, koreografisi Gizem Erden, ışığı İzzetin Biçere ait oyunda, Fatih Yurdakul, Kerem Corogil, Serkan Ekşioğlu, İrem Yurdakul, Pelin Tozkoparan, Mustafa Turan, Birce Birsel Çağlar, Sevi Demirçivi ve Murat Bayrak rol alıyor.
     Tom, Dick ve Harry etrafında dönen olayların anlatıldığı Vodvil tarzındaki oyun, bu akşam ile cuma ve cumartesi günü Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Sanat Merkezi Orhan Asena Sahnesinde sahnelenecek.
     DDT, pazar günü ise Özlem Saraçın, Frank Baumdan uyarlayarak yazdığı, müzikleri Erkin Hadimoğlu ve Ender Gündüzlüye, şarkı sözleri müzikalin yönetmeni Metin Arslana ait Oz Büyücüsü adlı çocuk oyununu, küçük seyircileriyle buluşturacak.
     Kostüm tasarımı Esra Selah, dekor tasarımı Seyhan Kırca, ışığı İzzettin Biçere ait müzikalde Gonca Coşkun, Özden Gököz, Mümtaz Mengi, Fatih Yurdakul, Pelin Tozkoparan, Birce Birsel Çağlar, Kerem Corogil, Uğur Çınar ve Ozan Hafızoğlu rol alıyor. Pop-rock türündeki iki perdelik müzikalde, evinden uzaklaşan bir kız çocuğunun hayallerine kavuşması için Oz Büyücüsüne ulaşması anlatılıyor.
     Oyun, Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Sanat Merkezi Orhan Asena Sahnesinde sahnelenecek.
     Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu da Hollanda Rast Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Celil Toksözün yönettiği, Kawa Nemirin Kürtçeye uyarladığı İngiliz şair ve oyun yazarı William Shakespearein Hamlet adlı oyunu bu akşam ile 15 ve 16 Şubatta Diyarbakır Büyükşehir Tiyatrosu Sahnesinde seyircisiyle buluşacak.
     Yavuz Akkuzu, Özcan Ateş, Elvan Koçer, Mesut Erenol, Emin Yalçınkaya, Serdar Geren, İsmail Oyur, Rojda Gülseven Medar ve Ali Tekbaşın rol aldığı oyun, Diyarbakırda bir aileyi canlandıran Leyla Batgi ve Vural Tantekinin anlatıcılığında dile getiriliyor.
    
     -Mardinde Titreşim sergisi-
    
     Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Serdar Tokanın Titreşim adlı yağlı boya resim sergisi, 20 Şubatta Mardinli sanatseverlerin beğenisine sunulacak.
     Yaklaşık 40 çalışmadan oluşan sergi, MAÜ tarafından, Mardinin taş mimari geleneğinin korunarak sanatsal etkinliklere uygun şekilde dizayn edildiği Kermozade Konağında sergilenecek.
     Sergi, 15 Nisana kadar açık kalacak.
    
     -Seyreyle Ara Güler Mardinde-
    
     Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi Dilek Sabancı Sanat Galerisinde de küratörlüğünü fotoğraf tarihçisi Engin Özendesin üstlendiği Seyreyle Ara Güler Mardinde sergisi devam ediyor.
     Usta fotoğrafçı Ara Gülerin sergide yer alan fotoğrafları, Tanımak ve Anlamak ile Yüz Yüze başlıklı iki bölüm halinde sergileniyor. 114 eserin yer aldığı sergi, nisan ayına kadar açık kalacak.
    
     Muhabir: Meral Özdemir
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Güneydoğuda kültür sanat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER