Güneysuda hediyelik kadife kutu imalatı başladı

Güneysuda hediyelik kadife kutu imalatı başladı


RİZE (A.A) - Güneysu ilçesindeki Halk Eğitim Merkezinde hediyelik kadife kutu imalatı başladı.
     Güneysu İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Külünk, gazetecilere yaptığı açıklamada, Güneysu Halk Eğitim Merkezinde hediyelik kadife kutu imalatı yapmaya başladıklarını söyledi.
     İlçede, Kaymakamlık öncülüğünde başlatılan istihdama yönelik projelerin bir yenisini daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Külünk, bakır işlemeciliği ile başlayan istihdama yönelik proje çalışmaları bakır ürünlerimizin nikel kaplaması ile devam ettiğini anlattı.
     Külünk, şunları ifade etti:
     Halk Eğitim Merkezinde şu anda 10a yakın bay ve bayan personel iş bölümü yaparak kadifeden her türlü hediyelik kutu tasarımı üretebiliyor. Erkek girişimciler kutuların ahşap kısmını hazırlarken kadın girişimciler de kadife kaplamalarını yapıyor. Böylece hem ilimizde hem de ilçemizde görülen büyük bir eksiklik giderilmiş oldu. Bu sayede ilçemizdeki gençlere hem meslek öğrenme kapılarını hem de para kazanmanın yollarını öğretmiş olduk. Bir taraftan ürün üreterek verimli olmanın hazzını yaşayan vatandaşlar, diğer taraftan da sattıkları ürünlerle ev ekonomilerine katkı sağlıyorlar
    
     Muhabir: Mustafa Nezif Karslı
     Yayıncı: Tuncay Bekar
<< Önceki Haber Güneysuda hediyelik kadife kutu imalatı başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER