Gurbetçiler, Kırşehirli engellileri sevindirdi

Gurbetçiler, Kırşehirli engellileri sevindirdi -Almanya Toklumenliler Derneğinin gönderdiği 40 tekerlekli sandalye engellilere dağıtıldı -Kırşehir Valisi Çakacak: -Kamu kurumlarımızı engelsiz hale getireceğiz (Fotoğraf


KIRŞEHİR (A.A) - Almanyada yaşayan gurbetçi ailelerin gönderdiği 40 tekerlekli sandalye, Kırşehirdeki bedensel engellilere dağıtıldı.
     Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Halk Eğitim Merkezi Salonunda düzenlenen dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, tekerlekli sandalyeleri gönderen gurbetçi ailelere teşekkür etti.
     Herkesin, engellilerin sorununu kendi sorunu gibi görmesi gerektiğini vurgulayan Çakacak, Bizler, icra makamında olduğumuz için iki kat düşünmek zorundayız. Engellilerimizin işlerini kolaylaştırarak toplumsal hayata daha fazla katılmalarını sağlamalıyız dedi.
     Hükümetin, engellilerin sorunlarını çözmek, sosyal hayata katılmalarını ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak için çeşitli düzenlemeler yaptığını hatırlatan Çakacak, şöyle konuştu:
     Engellilere bir asgari ücret kadar, ihtiyacı olanlara evde bakım ücreti ödenmekte. Özel rehabilitasyon merkezlerine, iki asgari ücret tutarında bakım dolayısıyla ücret ödenmekte. Yine kamu kuruluşlarının ulaşılabilir olmasını sağlamak amacıyla yeni bir kanun çıkarıldı. Temmuz ayına kadar bütün kurumlarımızın, engellilerin ulaşabileceği seviyeye getirilmeleri gerekiyor. Kamu kurumlarımızı engelsiz hale getireceğiz. Getirmek zorundayız. Çünkü, hükümetimiz bunu emrediyor.
     Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci de, engellilerin sorunlarını, kendi sorunları gibi gördüklerini söyledi. Belediye binasında akülü tekerlekli sandalyelerin şarj edilebilmesi için bir sistem kuracaklarını açıklayan Bahçeci, şehir merkezine gelen engellilerin akülü sandalyelerini burada şarj edebilmelerini sağlayacaklarını dile getirdi.
    
     -3 yılda 65 akülü, 200 tekerlekli sandalye dağıtıldı-
    
     Şirin Kırşehir Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Servet Avkapan da, Kırşehirde 3 yılda, 65 akülü tekerlekli sandalye ve 200 tekerlekli sandalye dağıtımı yapıldığını belirterek, bugün dağıtılan 40 tekerlekli sandalyeyi Almanya Toklumenliler Derneğine üye gurbetçi ailelerin gönderdiğini söyledi.
     Konuşmaların ardından, 40 adet tekerlekli sandalye ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.
    
     Muhabir: Abdullah Yıldız / İsmail İçer
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Gurbetçiler, Kırşehirli engellileri sevindirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER