8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz: Kadının sözünün sadece dinlendiği, somut bir adım atılmadığı dönemi artık geride bırakmalıyız


MANİSA (A.A) - CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, kadının sadece sözünün dinlendiği, ancak devamında somut bir adım atılmadığı dönemin geride bırakılması gerektiğini söyledi.
     Öz, CHP Salihli kadın kolları tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, kadınların maruz kaldığı ayrımcılık ile şiddeti öncelikle kadınların tartışacağı bir diyalog ortamına ihtiyaç bulunduğunu belirtti.
     Kadına yönelik mevcut politikaların, kadını aile değerleriyle sınırlı bir bakış açısıyla yorumladığını savunan Öz, şunları kaydetti:
     Kadının sözünün sadece dinlendiği fakat ardından somut bir adım atılmadığı dönemi artık geride bırakmalıyız. Toplumsal sorunlarda biz kadınların görüş ve taleplerinin daha fazla uygulamaya geçirileceği bir samimi anlayışın her alanda kendisini göstermesi için çalışmaya devam etmeliyiz. Biz, haklarımızı savunduğumuz yerde, türlü gerekçelerle önümüze öncelikle aile eve ev içi sorumluklarımızın çıkarılmasına, sözümüzün değersizleştirilmesine izin vermemeliyiz.
     Konuşmaların ardından Öz, partiye katılan kadın üyelere CHP rozetlerini taktı.
    
     Muhabir: Çetin Karabıyık / Zeynep Hoşgörür
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER