Gurbette 40 yılda kazandığını hayır işlerine

Gurbette 40 yılda kazandığını hayır işlerine harcıyor -Başbakan Erdoğanın da örnek gösterdiği hayırsever Kırşehirli Abdullah Türkün Siirtte yapacağı öğrenci yurdunun yapımına başlandı


SİİRT (A.A) - Danimarkada 40 yıl boyunca satın aldığı daireleri satarak Siirt, Şırnak ve Kırşehirde yurt ve Kuran kursları yapan Kırşehirli Abdullah Türkün Siirtte yapacağı öğrenci yurdunun inşaatına ilk kazma vuruldu.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın Siirt ziyaretinde görüştüğü ve daha sonra övgüyle bahsederek örnek gösterdiği Kırşehirli hayırsever Abdullah Türk, Baykan ilçesine bağlı Veysel Karani beldesinde yapacağı 100 kapasiteli öğrenci yurdunun inşaatına başlanması nedeniyle düzenlenen törene katıldı.
     Tören, Türkün okuduğu dua ve kurbanların kesilmesiyle başladı.
     Vali Ahmet Aydın, törende yaptığı konuşmada, hayırsever vatandaşları eğitime yatırım yapmaya davet etti.
     Türkü örnek davranışından dolayı kutlayan Vali Aydın, "Vatandaşımız örnek bir davranış sergiliyor. Yıllarca gurbette çalışarak, kazandığı parayı eğitime yatırarak gelecek nesillerin daha iyi yetişmesine katkı yapıyor. Kendisini kutluyorum. Bu davranışının örnek olmasını diliyorum" dedi.
     Türk ise tahsis edilen 3 bin 500 metrekarelik arsa üzerinde yapacağı yurdun, yeni eğitim ve öğretim yılına yetiştirmeye çalışacağını belirterek, Bina 5 katlı olacak. Her katı 400 metrekare olmak üzere 2 bin metre kapalı alana sahip olacak. Hayırlısıyla 100 öğrencimiz burada barınarak eğitim görebilecek. Bu benim yaptırdığım 5. öğrenci yurdu. Hedefim ölmeden önce bunları 10a tamamlamaktır" diye konuştu.
     Baykan Kaymakamı Ali Karakaya, Veysel Karani Belde Belediye Başkanı Servet Gülmez, Aydınlar Belediye Başkanı Mesut Memduhoğlu ve davetlilerin katıldığı tören, toplu fotoğraf çektirilmesinin ardından sona erdi.
     Öte yandan hayırsever gurbetçi, yaptırdığı yurt, kreş ve Kuran kursları gibi binaların yapım işinde bizzat çalışarak tuğla taşıyor, duvar örüyor, demir ızgaralarını döşüyor, bekçiliğini yapıyor.
    
     -Başbakan Erdoğan ile görüşmüştü-
    
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 8-9 Marttaki Siirt ziyaretinde, kanaat önderleriyle basına kapalı toplantıda, hayırsever Abdullah Türk ile görüşmüş ve kendisine istediği arsanın verilmesi için talimat vermişti. Başbakan Erdoğan, 10 Mart 2013 tarihinde İstanbulda yaptığı konuşmada Dün Siirtte beni çok duygulandıran görüşme yaşadık. Bir vatandaşımız geldi, tanıştık konuştuk. Yıllarca Danimarkada çalışmış, emekli olup Türkiyeye gelmiş. Kırşehirli. Parasıyla da hayır işleri yapmış. Siirte geldi ve bizi buldu. Daha önce de Siirtte bir yurt yapmış inşaatında çalışmış. Şimdi yine Siirtte bana yer verin bir Kuran Kursu açacağım diyor. Sadece arsa istiyorum dedi. İşte Türkiye bu, dayanışma bu. Nasıl ki Vanda deprem olduğunda yetimhanedeki Ahmet bisiklet parasını Vana götürdüyse hep beraber böyle bir dayanışma sergilemeliyiz demişti.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen-Zekeriye Güneş / Meral Özdemir
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Gurbette 40 yılda kazandığını hayır işlerine Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER