Gurbette 40 yılda kazandığını hayır işlerine

Gurbette 40 yılda kazandığını hayır işlerine harcıyor -Kırşehirli Abdullah Türk, Danimarkada 40 yıl boyunca inşaatlarda çalışarak satın aldığı daireleri satarak Siirt ve Şırnakta yurt ve Kuran kursları yapıyor -Başbakan Erdoğanın


SİİRT (A.A) - Zekeriye Güneş/Ayhan Mergen - Kırşehirli Abdullah Türk, Danimarkada 40 yıl boyunca inşaatlarda çalışarak satın aldığı daireleri satarak Siirt, Şırnak ve Kırşehirde yurt ve Kuran kursları yapıyor.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın Siirt ziyaretinde görüştüğü ve daha sonra övgüyle bahsederek örnek gösterdiği Danimarkada 40 yıl inşaatlarda çalışmış Kırşehirli hayırsever Abdullah Türk, Şırnakın Cizre ve Silopi ilçeleri, Siirt ve Kırşehirde yurt ve Kuran kursları yapıyor. Hayırsever gurbetçi, yaptırdığı yurt, kreş ve Kuran kursları gibi binaların yapım işinde bizzat çalışarak tuğla taşıyor, duvar örüyor, demir ızgaralarını döşüyor, bekçiliğini yapıyor.
     Abdullah Türk, AA muhabirine, Danimarkada inşaatlarda çalışarak emekli olduğunu birikimiyle Antalyada daireler aldığını söyledi.
     Sen bana verirsen ben de senin rızan için kullanacağım diye Allaha söz verdim diyen Türk, bunca yıl çalıştıktan sonra kazandıklarını şimdi Allah yolunda harcadığını anlatarak şunları söyledi:
     Antalyaya yatırım yaptım, daireler yaptım. O daireleri sattım. Cizrede, Siirtte hayır işi yaptım. Şimdi Allah izin verirse üç ay sonra Veyselkarani beldesinde yapacağım. Allaha hamdolsun buradakilerin kaba işini yaptım. Benden gelen bu kadar. Siirtli vatandaşlardan ince işlerin yapılması için yardım bekliyorum. İnce işini yapsınlar bana cennette komşu olsunlar. Veyselkarani için Başbakan Tayyip Erdoğandan yer istedim. Bana 3 bin metrekare yer verdi. Oraya da 2-3 ay sonra başlayacağım. İnşallah orayı da yapar bitiririm. Siirtlilerden çok memnunum. Yemeğimi kendim yapıyorum, bekçiliğini kendim yapıyorum. Ustalığını kendim yapıyorum. Kalıpçılar yanlış yaparsa onları söküyorum yeniden yapıyorum. Demirciler yanlış yapıyorsa onu da söküyorum yeniden yapıyorum. Eksik demir atıyorlar onu da tamamlıyorum.
    
     -Allahtan barışı istiyorum-
    
     Barışı candan istediğini vurgulayan Abdullah Türk, Allahtan barış istiyorum. Ben Danimarkada kalıyordum. Kürtlere atıp tutuyorlardı. Bana dokunuyordu. Devletimiz zenginleşsin. Şimdi Avrupa bize muhtaç oldu. Eskiden değildi, şimdi muhtaç dedi.
     Türk, çocuklarının da bu çabasına destek verdiğini ve kendisine git hayrını yap baba dediklerini aktararak Merak ediyorlar, sana bir şeyler yapmıyorlar mı diye soruyorlar- Hayır diyorum gidin orayı görün diyorum. Bana inanıyorlar ifadelerini kullandı.
     Ölmeden önce tüm mal varlıklarımı yurt yaparak Kuran kursu açarak harcamak istiyorum diyen hayırsever vatandaş, kaba inşaatlarını yaptığı yurt ve kreşin tamamlanması için vatandaşlardan da katkı bekliyor.
     Siirtteki yurt için bugüne kadar 600 bin lira harcadığını anlatan Türk, Veyselkarani beldesi ile birlikte memleketi Kırşehirde de bir öğrenci yurdu yapacağını ifade etti. Daha önce biri memleketi Kırşehirde görev yapan Siirtli imam olmak üzere 3 çifti evlendirdiğini belirten Türk, onlarca çocuğun eğitimine de katkı yaptığını söyledi.
    
     -Başbakan Erdoğan ile görüşmüştü-
    
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesini de anlatan Türk, Allah razı olsun başbakanımızdan. Başbakanımız maneviyat bakımından Allahtan barışı istiyor. İnşallah barış olacak. Bana Baykanda bir yer verdi. Orayı yapacağım, çok memnun oldum. Beni İstanbulda methetmiş milletime diye konuştu.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 8-9 Marttaki Siirt ziyaretinde, kanaat önderleriyle basına kapalı toplantıda, hayırsever Abdullah Türk ile görüşmüş ve kendisine istediği arsanın verilmesi için talimat vermişti. Başbakan Erdoğan 10 Mart 2013 tarihinde İstanbulda yaptığı konuşmada Dün Siirtte beni çok duygulandıran görüşme yaşadık. Bir vatandaşımız geldi, tanıştık konuştuk. Yıllarca Danimarkada çalışmış emekli olup Türkiyeye gelmiş. Kırşehirli. Parasıyla da hayır işleri yapmış. Siirte geldi ve bizi buldu. Daha önce de Siirtte bir yurt yapmış inşaatında çalışmış. Şimdi yine Siirtte bana yer verin bir Kuran Kursu açacağım diyor. Sadece arsa istiyorum dedi. İşte Türkiye bu, dayanışma bu. Nasıl ki Vanda deprem olduğunda yetimhanedeki Ahmet bisiklet parasını Vana götürdüyse hep beraber böyle bir dayanışma sergilemeliyiz demişti.
    
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Gurbette 40 yılda kazandığını hayır işlerine Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER