Gürcistan heyeti Ardahanda

Gürcistan heyeti Ardahanda -Ahıska Valisi Tsiklauri: "Biz sınır valileriyiz. İyi olan ilişkilerimizin daha da iyi olması için çalışacağız"


ARDAHAN (A.A) - Gürcistanın Ahıska Valisi İvene Tsiklauri, "Biz sınır valileriyiz. İyi olan ilişkilerimizin daha da iyi olması için çalışacağız" dedi.
     Sınır görüşmeleri için beraberindeki heyetle Ardahana gelen Tsiklauri, Vali Seyfettin Azizoğlunu makamında ziyaret etti.
     Türkiye ile Gürcistan arasındaki ilişkilerin her geçen gün geliştiğine dikkati çeken Tsiklauri, Ahıska yönetimi olarak buna tam destek verdiklerini ifade etti.
     Gelecekte ikili ilişkilerin daha da gelişeceğini vurgulayan Tsiklauri, "İlişkilerimiz çok gelişecek. Buna inancım tamdır. Arkadaşlığımız ve dostluğumuz bu vesileyle artarak devam edecektir. Biz sınır valileriyiz. İyi olan ilişkilerimizin daha da iyi olması için çalışacağız. Biz buna inanıyoruz. Birbirimize daha yakın olacağız" dedi.
     Vali Azizoğlu da Gürcistan ile ilişkilerin gelişmesi için çaba gösterdiklerini belirterek, sınır görüşmeleriyle ilgili iki ayda bir araya geldiklerini anımsattı.
     İlişkilerin siyasi, kültürel, sosyal ve dostluk olarak gelişmesi için çalışacaklarını dile getiren Azizoğlu, "İyi ilişkilerimiz var, biz de buna katkı sunacağız. Bu protokol görüşmeleri yılda belirli zaman diliminde yapılıyor. İlişkilerle ilgili gündeme gelen çeşitli projeleri bu toplantılarla gerçekleştireceğiz, görüşüp karara bağlayacağız. Bu görüşmelerin her iki ülke ve her iki kent için hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.
     Tsiklauri, valilik şeref defterini imzalayarak hatıra fotoğrafı çektirdi.
     Sınır görüşmeleri toplantısı daha sonra tarihi Kongre binasında basına kapalı yapıldı.
    
     Muhabir: Günay Nuh / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Gürcistan heyeti Ardahanda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER