Habur Sınır Kapısında kontak kapatma eylemi

Habur Sınır Kapısında kontak kapatma eylemi -Sınır Kapısından Kuzey Iraka geçiş yapan sürücüler, gümrük memurlarının fazla ceza yazdıkları gerekçesiyle kontak kapattı


ŞIRNAK (A.A) - Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısından Kuzey Iraka geçiş yapan sürücüler, gümrük memurlarının fazla ceza yazdıkları gerekçesiyle kontak kapatma eylemi yaptı.
     Yük taşıyan kamyon sürücüleri, Irak dönüşü gümrük memurlarının kendilerine fazla ceza yazdıklarını öne sürerek Şırnak İl Özel İdaresine ait TIR Parkında kontak kapama eylemi başlattı. Habur yoluna Türk bayrağı asan sürücüler giriş yolunu da trafiğe kapattı.
     Sürücüler, gümrük memurlarının kendilerine keyfi muamele yaptıklarını iddia ederek, artık hiç para kazanamadıklarını ve zararına Iraka sefer yaptıklarını savundu.
     Yurda gelen her şoföre yaklaşık yüz ile bin lira arasında ceza yazıldığını öne süren sürücüler, yetkili kurumları göreve çağırdı.
     Şoförlerden Mustafa Bayar, sorunları çözülünceye kadar eylemlerine devam edeceklerini, gümrük memurlarının keyfi ceza yazdıklarını iddia ederek, Her gelen araca kendi kafalarına göre ceza kesiyorlar. Depoları hiç ölçmeden ceza kesiyorlar. İtiraz edenlerin de cezası artıyor. Yetkili kurumların buna bir dur demesi lazım. Çünkü bu şekilde hiç kazanamıyoruz. Iraka zararına gidip geliyoruz dedi.
     Osman Yüksel ise kamyonların 350 litre getirebildiğini ifade ederek, Çoğu zaman nakit para bulamıyoruz ve çok zor durumda kalıyoruz. Bizim istediğimiz, standart bir fiyat belirlesinler. Bize bu kadar mal getir desinler. Biz de ona göre getiririz, ceza da yemeyiz. Bize herhangi bir şey sormadan ceza yazıyorlar, hakaret ediyorlar, valilikten yardım bekliyoruz diye konuştu.
     Habur Sınır Kapısı yetkililerinden alınan bilgiye göre, gümrük memurlarının bu kapı üzerinden yurda geçiş yapan araçların standart depo dışında getirdikleri fazla akaryakıtı vergilendirdikleri belirtildi. Memurların, kamyonlarda 350 litre, TIRlar da ise 550 litrenin dışında kalan fazla mazotun litresini 2 lira 70 kuruştan hesaplayıp vergilendirdikleri ifade edildi.
    
     Muhabir: Mehmet Demirhan / Meral Özdemir
     Yayıncı: Osman Kurt
<< Önceki Haber Habur Sınır Kapısında kontak kapatma eylemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER