Hafızlık bölge birincisi Nevşehirden

Hafızlık bölge birincisi Nevşehirden


NEVŞEHİR (A.A) - Diyanet İşleri Başkanlığınca Kayserinin Melikgazi ilçesinde düzenlenen Hafızlık Tespit Sınavında, Memduha Koparan Erkek Kuran Kursu öğrencisi Ramazan Şeker, bölge birincisi olarak Türkiye Birinciliği ön elemelerine katılmaya hak kazandı.
     İl Müftülüğünden yapılan açıklamaya göre, Melikgazide Taşcıoğlu Kuran Kursunda düzenlenen Hafızlık Tespit Sınavına, Nevşehir Memduha Koparan Erkek Kuran Kursundan 3 erkek ve merkez Üftade Kız Kuran Kursundan da 3 kız öğrenci katıldı.
     Sınavda bölge birinciliğini elde eden Memduha Koparan Erkek Kuran Kursu öğrencisi Şeker, Türkiye Birinciliği ön elemelerine katılacak.
     Memduha Koparan Kuran Kursu yöneticisi ve aynı zamanda Hafızlık bölümü öğreticisi Hafız Lütfi İlhan, Hafızlık yarışmasında alınan birinciliğin çok anlamlı olduğunu belirterek, aylarca verdikleri emeklerin karşılık bulduğunu söyledi.
     İlhan, Ayrıca öğrencimizi 23 Ağustos tarihinde Ankarada Diyanet İşleri Başkanlığımızda yapılacak olan Hafızlık Yarışması Türkiye Ön Elemelerine hazırlayacağız dedi.
     İl Müftüsü Yakup Öztürk de, Canlı Kuran olan Hafızımızı tebrik ediyorum. Değerli hocasını ve ailesini tebrik ediyorum. Hafızı olduğu Kuran-ı anlamak, yaşamak ve yaşatmak yolunda kendisine başarılar diliyorum. Aynı zamanda Hafızlık kurslarını yaptıranları rahmetle anıyor, desteği devam edenlere minnet, şükran ve dualarımı arz ediyorum diye konuştu.
    
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Hafızlık bölge birincisi Nevşehirden Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER