Hakkaride bu kez kirpi ve ayı

Hakkaride bu kez kirpi ve ayı kurtarma operasyonu -Kent merkezindeki bir evin bahçesini çevreleyen tellere takılan kirpi ile Çukurca ilçesi kırsalında kafası tenekeye sıkışan yavru ayı vatandaşların uzun uğraşları sonucu kurtar


HAKKARİ (A.A) - Hakkaride bir evin bahçesinin çevreleyen tellere takılan kirpi ile Çukurca ilçesi kırsalında kafası tenekeye sıkışan yavru ayı vatandaşların uzun uğraşlar sonucu kurtarıldı.
     Merkez Pehlivan Mahallesi bir evin bahçesini geçmeye çalışan kirpi tellere takılarak mahsur kaldı. Vücuduna batan tellerle acı çeken kirpinin çıkardığı sesler üzerine uyanan mahalle sakinleri, bahçe tellerine takılı hayvanı görünce şaşkınlık yaşadı.
     Vatandaşlar evlerinden getirdiği penseyle telleri keserek kirpiyi sıkıştığı yerden kurtardı. Serbest kalan kirpi bölgeden hızla uzaklaştı.
     Kirpi kurtarma operasyonunu gerçekleştiren mahalle sakinlerinden Necmi Ertuş, hayvanın çıkardığı acı sesle uyandığını belirterek, Bahçeyi geçmeye çalışırken tellere takılmış. Teller vücuduna battığı için acı içinde kıvranıyordu. Evden aldığım penseyle telleri keserek kurtardık dedi.
    
     -Kafası zeytin tenekesine sıkışan ayıyı işçiler kurtardı
    
     Çukurca ilçesi Çayırlı köyü kırsalında ise acıkan bir yavru ayı çevrede kendine yem ararken kafası zeytin tenekesine sıkıştı.
     TOKİnin köyde yaptığı karakol şantiyesinde çalışan işçiler, kafasında teneke ile sağdan sola kaçışan yavru ayıyı görünce müdahale etmek istedi. Yavru ayının boynuna geçirdikleri bir iple tutmaya çalışan işçiler diğer taraftan tenekeyi kafasından çıkarmaya çalıştı. İşçilerin yaklaşık yarım saatlik mücadelesinin ardından tenekeyi bir makasla kesmek suretiyle tenekeden kurtardı.
     Kurtulan yavru ayı, dağlara doğru kaçarak gözlerden kayboldu.
     Bir işçi de, arkadaşlarının bu kurtarma operasyonunu cep telefonuyla çekti.
    
     Muhabir: Mehmet Dayan - Yılmaz Kazandıoğlu / Yahya Öylek
     Yayıncı: J.Jale Müminoğlu
<< Önceki Haber Hakkaride bu kez kirpi ve ayı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER