Yağlı tohumlu bitkiler, hububat ve baklagil

Yağlı tohumlu bitkiler, hububat ve baklagil ürünleri primle destekleniyor


KONYA (A.A) - Yağlı tohumlu bitkiler, hububat ve baklagil ürünlerinin primle destekleneceği bildirildi.
     İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, uygulanacak pirim tutarı kilogram başına, Soya fasulyesi ve zeytin yağı için 50 kuruş, kanola, aspir için 40 kuruş, yağlık ayçiçeği için 24 kuruş, çeltik kuru fasulye, mercimek ve nohut için 10 kuruş, buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale için 5 kuruş olarak belirlendi.
     Fark ödemesi desteklemeleri için ilgili ürünün satışına ait müstahsil makbuzu veya fatura ve tescil belgesinin ibraz edilmesi gerektiğinin ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Yağlı tohumlu bitkiler için çiftçi kayıt sistemine kayıtlarını yaptıran üreticiler İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık müdürlüklerine müracaat ederek ürünlerin hasadından önce arazi tespitlerini yaptırmaları gerekmektedir. Ürün hasadından sonra arazi tespiti yapılmamaktadır. Arazi tespiti yaptırmayan çiftçilerimiz, prim ödemelerinden faydalanamayacaktır.
     1 Ekimde başlayacağı ve bu tarihten sonraki başvuruların kabul edilmeyeceğinin vurgulandığı açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
     Son başvuru tarihleri, yağlık ayçiçeği, soya fasulyesi, kanola ve aspir için 4 Nisan 2013, dane mısır, buğday, arpa, çavdar, tritikale, yulaf, çeltik, kuru fasulye, nohut ve mercimek için 30 Nisan 2013 olarak belirlendi. Destekleme primleri T.C. Ziraat Bankası aracığıyla doğrudan üreticilere ödenecek.
    
     Muhabir: İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Yağlı tohumlu bitkiler, hububat ve baklagil Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER