Hakkaride çobanın mayına basması

Hakkaride çobanın mayına basması -Bir grup BDPli, mayına basarak ayağını kaybeden çoban Cemil Yiğiti hastanede ziyaret etti -BDP Hakkari İl Başkan Yardımcısı Şahin: "Mayınların temizlenmesiyle birlikte bölgenin daha kullanış


HAKKARİ (A.A) - BDP Hakkari İl Başkanlığıdan bir grup, iki gün önce mayına basarak yaralanan ve Mehmetçik tarafından hastaneye helikopterle ulaştırılan çobanı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.
     Hakkari il merkezine 35 kilometre uzaklıktaki Ördekli köyünde ikamet eden ve çobanlık yaparak geçimini sağlayan Cemil Yiğit (38), iki gün önce hayvanlarını otlattığı sırada mayına basarak ağır yaralanmıştı.
     Askeri helikopterle köyden alınarak Hakkari Devlet Hastanesine kaldırılan Yiğit, tedavi gördüğü serviste BDP Hakkari İl Başkan Yardımcısı Seyithan Şahin ve beraberindeki partililer tarafından ziyaret edildi.
     Sağ ayağını kaybeden Yiğite geçmiş olsun dileklerinde bulunan BDP heyetindekiler, bir süre sohbet etti.
     Olay anını gazetecilere Kürtçe anlatan çoban Cemil Yiğit, köydeki eski karakol binasının arkasında mayına bastığını belirterek, "Patlamada sağ ayak topuğum koptu. Yanımda kimseler yoktu. Ben de hemen ayağımı sararak telefonla durumu yakınlarıma bildirdim. Bölgeye gelen askeri helikopterle hastaneye kaldırıldım. Ancak sağ ayağım bilek kısmından kesildi. Sol ayağımda ise çatlak var" dedi.
     Hastane çıkışında basın mensuplarına açıklamada bulunan BDP Hakkari İl Başkan Yardımcısı Seyithan Şahin ise, bölgedeki mayınların bir an evvel temizlenmesinin barış sürecinde ilk adım olacağını söyledi.
     Daha önce yasaklanan yaylalar ile köylere geri dönüşün sağlanması gerektiğini belirten Şahin, "Mayınların temizlenmesiyle birlikte bölgenin daha kullanışlı ve elverişli bir hale geleceğini düşünüyoruz. Bu anlamda devletin ve hükümetin üzerine düşen sorumluluğu bir an evvel yerine getirmesini diliyor ve umut ediyoruz" diye konuştu.
    
     Muhabir: Nevzat Taş / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Hakkaride çobanın mayına basması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER