Memur

Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu: -" (Çözüm süreci) Şehit aileleri ve gaziler özenle hassas bir şekilde incitilmeden korunmalı"


HATAY (A.A) - Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, çözüm sürecine ilişkin, "Şehit aileleri ve gaziler özenle hassas bir şekilde, incitilmeden korunmalı" dedi.
     Gündoğdu, Memur-Sen Hatay Buluşmasında yaptığı konuşmada, "akil adam" ve "akil örgüt" olmanın illegal yapılara, millet iradesinin önüne takoz koyan tüm darbecilere karşı "darbesavar" anlamına geldiğini belirtti.
     Çözüm sürecine değinen Gündoğdu, ülkede 30 yıldır terörist ve PKK sorunu olduğunu, ülkenin güvenliğinin askerin, polisin, istihbaratın ve devletin işi olduğunu ifade etti.
     Türkiyede 30 yıldır, "Terörün arkasında kim var, maliyeti ne kadar" sorusunun konuşulduğunu anlatan Gündoğdu, şunları kaydetti:
     "Bu dönemde 480 milyar lira, 30 bin can, şehitlerimiz, bunlar konuşuldu. Şimdi bunu çözebiliriz, çözmeliyiz ve nasıl çözebiliriz bu konuşuluyor. Bence bu çok önemli bir fırsat. Avrupa ülkeleri arasındaki sınır Avrupalıların kucaklaşmasına engel değil. Bizdeki tüm sınırlar kardeşlerimizle kucaklaşmamıza engel. O zaman üniter demokratikleşmeye önem vererek bu ülkenin bütünlüğünü, milletin değerleri doğrultusunda sağlayarak bu sorundan kurtulma mecburiyetimiz var."
     Sürece 36 maddelik bir raporla destek verdiklerini anımsatan Gündoğdu, "Şehit aileleri ve gaziler özenle hassas bir şekilde, incitilmeden korunmalı. Ekonomik ve sosyal konsey olağanüstü toplanıp, mahrumiyet bölgesindeki çalışanlara mali pozitif ayrıcalıklar sağlamalı" dedi.
    
     Muhabir: Emin Sansar-Halit Demir / İbrahim Erikan / Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER