Hakkaride kış

Hakkaride kış -Hakkari-Çukurca karayoluna son bir ay içerisinde 20 kez çığ düştüğü bildirildi


HAKKARİ (A.A) - Hakkari-Çukurca karayoluna son bir ay içerisinde 20 kez çığ düştüğü bildirildi.
     Kış mevsiminin, geçen yıllara göre bu yıl daha çetin geçtiği kentte, kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor. Kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan yollarda çalışmalarını güçlükle sürdüren karla mücadele ekipleri, havanın ısınmasıyla birlikte çığ hadiseleriyle de sıklıkla karşılaşıyor.
     Bölgenin dağlık yapısı nedeniyle çığ olaylarının hemen her gün yaşandığı kentte, özellikle Hakkari-Çukurca karayoluna düşen çığlar, ekiplere zor anlar yaşatıyor.
     Hakkari-Çukurca karayoluna son bir ay içerisinde 20 kez çığ düştüğünü belirten Karayolları 114. Şube Şefliği yetkilileri, çığ düşmesi sonucu sürekli ulaşıma kapanan karayolunda ekiplerin 24 saat görev yaptığını kaydetti.
     Karayolunun birçok noktasında çığ tehlikesi bulunduğunu vurgulayan yetkililer, zaman zaman karla mücadele ekiplerinin de tehlike atlattığını ifade etti.
     Son yıllarda güzergahtaki üç noktaya yapılan çığ tünelleri ile riski en aza indirmeye çalıştıklarını bildiren yetkililer, Kar kalınlığının 2 metrenin üzerinde olduğu bölgede yaptığımız çığ tünelleri, oralardaki sorunu ortadan kaldırdı. Fakat yoldaki 15 farklı nokta sürekli çığ tehdidi altında. Buralarda yapacağımız çığ tünelleriyle bu sorunu da çözmüş olacağız dedi.
    
     Muhabir: Yılmaz Kazandıoğlu
     Yayıncı: Levent Harman

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER