Hakkaride okul onarımları

Hakkaride okul onarımları


HAKKARİ (A.A) - İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sena Yakut, il genelinde 64 okulun onarıldığını, 3 okulunsa depreme karşı güçlendirilmeye alındığını söyledi.
     Yakut, gazetecilere yaptığı açıklamada, Hakkari merkez ve ilçelerinde onarıma ihtiyaç duyulan okullarda çalışma başlatılacağını, öğrencilerin daha güzel ve hijyenik bir ortamda eğitimlerini sürdürmesi için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini söyledi.
     İl merkezinde 2, Şemdinli ilçesinde de 1 olmak üzere 3 okulun depreme karşı güçlendirildiğini aktaran Yakut, şöyle konuştu:
     İl genelinde 39 ilköğretim, 25 orta öğretim olmak üzere toplam 64 okul onarıma alındı. Onarıma alınan okulların hemen hemen hepsi bitti. İl genelinde onarıma alınan 64 okul ve güçlendirilen 3 okul için toplam 2 milyon 923 bin 575 lira harcanmıştır. Ayrıca 4+4+4 sistemine geçilmesiyle, il genelinde 343 olan okul sayımız 400e yükseldi.
     Bakanlığın Hakkariye büyük önem verdiğini ve 2012 yılında kente 100 milyon liranın üzerinde eğitim yatırımının olacağını belirten Yakut, kente toplamda 276 derslik yapılacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Nevzat Taş / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Hakkaride okul onarımları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER