Hakkarideki çatışma

Hakkarideki çatışma -Başbakan Yardımcısı Atalay: Hepimizin başı sağ olsun. Mübarek ramazan gününde kolay değil. Şehitlerimiz var, onların aileleri var. Hepimizin acısı bu, onların ailesi kadar bizim acımız. Yani bunu en içten hep


ERZURUM (A.A) - Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Hakkaride güvenlik güçlerine yönelik terör saldırısıyla ilgili olarak, Hepimizin başı sağ olsun. Mübarek ramazan gününde kolay değil. Şehitlerimiz var, onların aileleri var. Hepimizin acısı bu, onların ailesi kadar bizim acımız. Yani bunu en içten hep hissettik, hep hissediyoruz, paylaşıyoruz dedi.
     Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Erzuruma gelen Atalay, havalimanında Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Vali Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ve öteki yetkililer tarafından karşılandı.
     Vali Öztürkü makamında ziyaret ederek çalışmalarla ilgili bilgi alan Atalay, burada yaptığı konuşmada, ramazan ayını bakanlar olarak, hükümet olarak her zaman olduğu gibi biraz daha vatandaşlarla yakınlaşma vesilesi olarak gördüklerini söyledi.
     Ramazan ayında çeşitli illerde iftar programlarında vatandaşlarla birlikte olduklarını belirten Atalay, Hem onları dinliyoruz hem onlara söyleyeceklerimiz oluyor dedi.
     Sabah saatlerinde üzücü bir olayın yaşandığını hatırlatan Atalay, Biliyorsunuz, Hakkari Çukurca yakınlarında bir karakolumuz gece yaklaşık sahur vakti civarında terör saldırısına maruz kaldı. Orada şehitlerimiz var, 6 askerimiz, 2 korucu şehidimiz var. Tabii üzgünüz ama bu sürüp giden bir mücadele arkadaşlar diye konuştu.
     Başbakan Yardımcısı Atalay, şunları kaydetti:
     Hükümet olarak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak terörle mücadelemizi biliyorsunuz, bütün boyutlarıyla sürüyor, bütün kapsamıyla sürüyor. Yani biz terörle mücadelede güvenlik boyutu olarak hiçbir şeyi ihmal etmiyoruz, en iyi şartlarda güvenlik birimlerimize her türlü desteği ve yetkiyi vererek sürdürüyoruz. Aynı zamanda terörün istismar ettiği alanlara dönük çok çalışmamız var. Vatandaşımızı kazanmaya dönük çok çalışmamız var. Türkiyenin önünde bir büyük sorundur bu. 30 yıl önce başlamış, kökü biraz daha da eskilere giden önümüzde bir sorun. Bunu çözmek için bütün boyutlarıyla çok yönlü olarak üzerindeyiz. Şuna inanıyorum, inşallah AK Parti Hükümeti döneminde bu sorunlar, Türkiyenin önündeki bu büyük sorun, Türkiyenin ayağındaki bu büyük pranga çıkarılacak, bu sorun çözülecek, ona inanıyorum. Hepimizin başı sağ olsun. Mübarek ramazan gününde kolay değil. Şehitlerimiz var, onların aileleri var. Hepimizin acısı bu, onların ailesi kadar bizim acımız. Yani bunu en içten hep hissettik, hep hissediyoruz, paylaşıyoruz. Allah onlara da bu mübarek günde sabır versin.
     Bu arada, Sağlık Bakanı Akdağ, bir gazetecinin, Damacanalarla ilgili bazı şirketlerin konuyu yargı yoluna taşıyacakları yönünde açıklamaları var. Bu konuda ne söylemek istersiniz- sorusuna, Türkiye bir hukuk devleti arkadaşlar. Vatandaşımızın sağlığını korumak için gerekenleri yapacağız. İsteyen istediğini yapabilir ama vatandaşımızın sağlığıyla oynanmasına asla müsaade etmeyeceğiz yanıtını verdi.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız / Emine Konuk
     Yayıncı: Hande Cankar
<< Önceki Haber Hakkarideki çatışma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER