Hakkari Üniversitesinden 3 dilli internet sitesi

Hakkari Üniversitesinden 3 dilli internet sitesi -Rektör Prof. Dr. Ceylan: Biz Kürtçeyi farklı bir dil değil, medeniyetimizin, kültürümüzün bir parçası olarak görüyoruz


HAKKARİ (A.A) - Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, Biz Kürtçeyi farklı bir dil değil, medeniyetimizin, kültürümüzün bir parçası olarak görüyoruz dedi.
     Hakkari Üniversitesinin, resmi web sitesinde Türkçe, İngilizce ve Kürtçe olmak üzere 3 dilde yayın yapacağı belirtildi.
     İnternet sitesi ile ilgili basın mensuplarına açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, çalışmalar kapsamında üniversitelerinin web sayfasını Kürtçeye de çevirdiklerini söyledi.
     Hakkari Üniversitesinde seçmeli Kürtçe dersleri olduğunu hatırlatan Ceylan, öğrencilerinin Kürtçe ders aldıklarını da belirterek, Kürtçe öğretmenliği bölümü çalışmalarına başladık ve neticesini bekliyoruz. Kürtçe çalışma kapsamında üniversitemizin web sayfasını Kürtçeye çevirdik. Arkadaşlarımız büyük bir özveriyle bunu tamamladılar ve şu anda aktif hale geldi. Biz Kürtçeyi farklı bir dil değil, medeniyetimizin, kültürümüzün bir parçası olarak görüyoruz. Bu kapsamda sadece başlıklarla çevrilmiş değildir. İçerikleri de Kürtçeye çevrilmiştir. Bu konuda arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yapıyorlar. Bundan sonrada yapmaya devam edeceklerdir diye konuştu.
    
     Muhabir: Yılmaz Kazandıoğlu / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Hakkari Üniversitesinden 3 dilli internet sitesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER