Hakkari Üniversitesine yapılan saldırı

Hakkari Üniversitesine yapılan saldırı -Rektör Prof. Dr. Ceylan: -Hiçbir gerekçe, eğitim ve öğretimin verildiği üniversitelere yapılan saldırıları meşrulaştıramaz


VAN (A.A) - Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, Hiçbir gerekçe, eğitim ve öğretimin verildiği üniversitelere yapılan saldırıları meşrulaştıramaz dedi.
     Rektör Ceylan, cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermek bahanesiyle Hakkaride izinsiz gösteri yapan terör örgütü yandaşlarının rektörlük binasına taş ve molotofkokteylleri ile saldırmasına düzenlediği basın toplantısı ile tepki gösterdi.
     Üniversiteye yönelik saldırının provokatör kişi veya kişilerce yapıldığını belirten Ceylan, üniversitelerin evrensel ve özerk kurumlar arasında yer aldığını, her türlü fikir ve düşüncenin konuşulup tartışıldığı ortamlar olduğunu anımsattı.
     Ceylan, öğretim elemanları ve öğrencilerin de bu özerklik kavramının verdiği dokunulmazlıktan faydalanarak serbest biçimde düşünme yetilerine sahip olduğuna değinerek, şöyle konuştu:
     Hiçbir gerekçe, eğitim ve öğretimin verildiği üniversitelere yapılan saldırıları meşrulaştıramaz. Savaş hukukunda bile böylesi saldırıların meşru görülmediği, görülemeyeceği herkesin malumudur. Kaldı ki yaşanan süreç boyunca hiçbir zaman üniversiteler, akademisyenler ve öğrenciler böylesi eylemlerin öznesi olmamışlardır. Böylesi saldırılara şerh düşmeden karşı çıkmak, insan hak ve hürriyetleri açısından son derece önemlidir.
     Eğitim veren kamu alanlarına yapılan bu tür saldırıların hiçbir ideolojik gerekçe ile açıklanamayacağına işaret eden Ceylan, sivil insanlara, eğitim kurumları ve halkın ortak kullanım alanlarına yapılan bu tür saldırıların sorunların çözümüne fayda sağlamayacağını, aksine var olan sorunları daha da derinleştireceğini kaydetti.
     Ceylan, Hakkari halkının yıllardır özlemini çektiği bir kurum olduklarını ve bu bağlamda herkesin üniversiteye yardımcı olması gerektiğini bildirerek, şöyle devam etti:
     Biz üniversitemizin kapılarını herkese açmışız. Üniversitemizin kurulumunu tamamlayıp ilimize ve bölgemize daha fazla katkı verebilmesi için tüm halkın bizlere destek vermesi gerekmektedir. Hakkari halkının sağduyu ve desteği ile eğitim ve öğretimimizle ilgili tüm sorunları beraber çözeceğimize inanıyoruz. Hakkari Üniversitesi bölge için var olmaya ve halkımızla bütünleşmeye devam edecektir.
     Rektör Ceylan, toplantının ardından basın mensuplarıyla hasar gören binada incelemede bulundu.
    
     Muhabir: Yılmaz Kazandıoğlu / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Hakkari Üniversitesine yapılan saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER