Halk Eğitim Merkezi sertifika töreni

Halk Eğitim Merkezi sertifika töreni


GÜMÜŞHANE (A.A) - Kelkit Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce Kelkit kilimi dokuma, evde çocuk bakımı ve erkek kuaförlüğü kursu belge dağıtım töreni düzenlendi.
     Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mihrali Can, törende yaptığı konuşmada, İŞKUR İl Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde açılan kurslara toplam 45 kursiyerin katıldığını ve kursları başarıyla tamamladıklarını belirterek, Hem meslek öğrendiler hem de küçük de olsa aile bütçelerine katkıda bulundular dedi.
     Can, 2012 yılında İŞKUR işbirliğiyle 2 Kelkit kilimi, 4 süt sığır yetiştiriciliği, satış görevlisi, evde çocuk bakımı ve erkek kuaförlüğü olmak üzere toplam 9 kurs açıldığını ifade ederek, Bu kurslarımızdan toplam 164 kursiyerimiz faydalanmıştır. İlçemize yaklaşık 173 bin lira ekonomik girdi sağlanmıştır. 2013 yılında da İŞKUR destekli kurslarımız devam edecektir. Açılması planlanan 13 kurs İŞKURa teklif edilmiştir diye konuştu.
     İhtiyaç duyulan tüm eğitim faaliyetlerinin yıl boyunca aralıksız sürdürüldüğünü kaydeden Can, Halk Eğitimi Merkezleri her yaşa, her ilgiye ve çağın ihtiyaçlarına uygun eğitimlerin verildiği hayat boyu öğrenme merkezlerine dönüşmüştür. 2013 yılından itibaren merkezimizde çıraklık, kalfalık ustalık eğitimleri de yapılacaktır dedi.
     Törene, Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel, Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran, İŞKUR İl Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yaşar Nas ve davetliler katıldı.
    
     Muhabir: Ertuğrul Demir
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Halk Eğitim Merkezi sertifika töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER