Halkapınarda kitap toplama kampanyası

Halkapınarda kitap toplama kampanyası -Bu kampanya ile köyde yaşayan öğrenci ve velilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak isteniyor


KONYA (A.A) - Halkapınara bağlı Çakılllar ortaokulu öğrencileri bağış yoluyla kitap kampanyası başlattı.
     Çakıllar Ortaokulu Gelişim Yönetim Ekibi tarafından yapılan özdeğerlendirme çalışmaları kapsamında öğrencilerin evlerinde kitap okumadığı tespit edilince, okul yönetimi ve öğretmenler okuma seferberliği adı altında öğrenci ve velileri de kapsayan okuma kampanyası başlattı.
     Çakıllar Ortaokulu Müdürü Ali Yurtman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:
     Yapılan araştırmalarımız neticesinde çevre halkı ve velilerimizin kitap okumadığını tespit ettik. Konu hakkında okuldaki öğretmen, öğrenci ve velilerin görüş ve düşünceleri aldık. Kitap okuma konusunda öğrencilerin sadece okulda kitap okunduğunu velilerimizin evlerde maddi imkansızlıklar nedeniyle tek odada soba yaktıkları, bu nedenle bütün ailenin tek odayı kullandığı, akşam vakitlerinde güncel dizi ve yarışmaları takip ettikleri için de zamanlarını televizyon seyrederek geçirdiklerini tespit ettik, evde okunma ortamı bulunmadığından dolayı öğrencilerimizin okumadıkları anlaşılmıştır. Öğrencilerimizde okuma ve anlama alışkanlıklarının geliştirilmesi için yeni kitaplar sunulması daha çok kitapla buluşturulmaları için okul kitaplığımızın yeni kitaplarla zenginleştirilmesine ve bu kitapları öğrencilerin evde uygun bir okuma ortamının oluşturulması için de velilerinde bu okuma seferberliğine dahil edilmesini hedefledik.
     Öğrenciler ve okul müdürü Yurtman Kurum, amirleri ve memurları tek tek gezerek kitap kampanyalarına destek istedi.
    
     Muhabir: Serpil Görür
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Halkapınarda kitap toplama kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER